NHL:ssä on ollut viime kausien aikana todellinen nuorien pelaajien vallankumous.

Teini-iässä olevat supertähdet kuten: Auston Matthews, Connor McDavid ja Patrik Laine vaikuttaisivat saaneen uuden kilpakumppanin NHL:ään Vancouver Canucksin hyökkääjästä Brock Boeserista.

Boeser niittasi viime yönä Winnipeg Jetsiä vastaan joukkueena ainoan maalin 1-5-tappioon päättyneessä ottelussa.

20-vuotias yhdysvaltalainen on nakuttanut tällä kaudella 28 peliin huikeat 16 maalia ja 28 tehopistettä. Näillä tehoilla irtoaa Canucksin maali- ja pistepörssin kärkisija, kuin myös NHL:n kaikkien tulokaspelaajien maali- ja pistepörssin johtopaikka.

Boeserin huimat otteet ovat saaneet paljon vertailuja muihin viime kausilla loistaneisiin nuoriin tulokaspelaajiin. Jenkkipeluria on verrattu tehojensa puolesta paljon Jetsin suomalaishyökkääjä Laineeseen.

Laine teki viime kaudella ensimmäisessä 27 pelissään 16 maalia ja 23 tehopistettä.

Sportnetin toimittaja Iain MacIntyre näkee Boeserin aloittaneen tulokaskautensa jopa paremmin, kuin Laine aloitti omansa.

– En sano, että Boeser olisi parempi pelaaja kuin Laine, mutta kun ottaa huomioon joukkuetoverit kenen kanssa he pelaavat, sanoisin, että Boeserin tulokaskausi on lähtenyt jopa Laineen tulokaskautta kovemmassa tahdissa, toimittaja sanoo.