New Yorkissa nähtiin tänään, hieman ennen kello kahdeksaa (aamulla) paikallista aikaa, terrori-iskun yritys.

Aamuruuhkien aikaan Port Authorityn linja-autoasemalla räjähti tänään pommi, kun poliisin mukaan 27-vuotias Akayed Ullah oli kiinnittänyt räjähteen itseensä aikomuksenaan tehdä itsemurhapommi-isku.

Manhattanissa, eli aivan New Yorkin sydämessä, sijaitsevalla maanalaisella käytävällä räjähtänyt pommi ei kuitenkaan vienyt ainakaan toistaiseksi kenenkään henkeä, vaan Ullah itse loukkaantui, kuten tiettävästi myös kolme muuta henkilöä.

NYPD on kertonut Ullahin julistaneen Isisiin liittyvän lausunnon ja New Yorkin pormestari Bill de Blasio puolestaan on vahvistanut, että putkipommin räjähdyksessä oli kyse terrorismista.

Vaikka kyseessä on todella vakavasta jutusta, kuten terrorismissa aina on, jääkiekko ei tunne pelkoa terrorismin edessä; näin voisi väittää ainakin sillä perusteella, että New York Rangers ja New York Islanders pelaavat suunnitellusti kotiottelunsa ensi yönä Suomen aikaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämän illan Rangers-ottelu pelataan suunnitellusti. Varmistaaksemme jokaisen pääsevän kokemaan unohtumattoman ja turvallisen kokemuksen Madison Square Gardenilla (Rangersin kotihalli), suosittelemme vahvasti, etteivät vieraat toisi mukanaan laukkuja ja etenkään selkäreppuja, Rangersin twiitissä todettiin.

– Kuten aina, kaikki laukut joutuvat todella tarkkaan syyniin, pitäen sisällään röntgenkuvauksen, ja se saattaa viivästyttää sisäänpääsyä areenalle.

Manhattanilla pelaava Rangers isännöi kello 02:00 alkavassa ottelussa Dallas Starsia ja Brooklynissa kotiottelunsa pelaava Islanders kohtaa samaan kellonaikaan Washington Capitalsin.