Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby tietää, mitä on olla kokonaisen NHL-seuran keulakuva ja kantaa valtavaa painolastia harteillaan.

Niinpä hän pystyy samaistumaan enemmän kuin hyvin Toronto Maple Leafsissa pelaavan Auston Matthewsin tilanteeseen – kanadalaiskaupungissa kaikkien katseet ovat Arizonasta maailmalle ponnistaneessa Matthewsissa.

Itse asiassa Matthews on jopa vielä kovemmassa painekattilassa, sillä Maple Leafs on voittanut viimeisen Stanley Cupinsa vuonna 1967. Lisäksi Toronto on kaupunkina yksi jääkiekkomaailman fanaattisimmista.

– Hänen käyttäytyminen ulospäin on eittämättä voimavara, kun pelaat Toronton kaltaisella markkina-alueella ja niskassasi ovat kaikki paineet sekä odotukset, Crosby pohtii The Starin haastattelussa.

Crosby pääsi tutustumaan Matthewsiin lähemmin viime vuoden All Star -tapahtuman yhteydessä ja hän oli vaikuttunut yhdysvaltalaisnuorukaisesta.

– Hän on todella kypsä pelaaja ja sen näkee, että hän on pelannut ammattilaissarjassa, vanhempien kaverien kanssa, jo ennen NHL:ään tuloa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kehuja saa myös erittäin hyvänä hyökkäyspään puolustajana tunnettu, mutta harvemmin sen suurempia otsikoita keräävä Morgan Rielly. Crosby on nimittäin ihaillut maanmiehensä tekemisiä jo pitkään.

– Katson otteluita ja sen huomaa, että hän on aina mukana kaikissa tapahtumissa. Hän on todella hyvä loistava ja hän saa toimitettua kiekot maalille. Eikä hän tarvitse mitään jättimäistä lämäriä, vaan hän on hyvä toimittamaan ne pikkurannarit ruuhkan läpi.

– Hän on kaveri, joka on vain parempi vuosi vuodelta ja hänen pelaamisestaan huokuu valtava itseluottamus.