NHL:ssä on nähty kuluvan kauden aikana 6.01 maalia ottelua kohden (8.12. mennessä) ja se on toiseksi kovin tahti työsulkukauden 2004-05 jälkeisellä aikakaudella.

Maailman kovinta kiekkoliigaa on ainakin NHL:n johtoportaan mukaan vaivannut yksi ongelma: maaleja on tullut liian vähän.

Niinpä jotain täytyi tehdä ja useiden enemmän tai vähemmän epäonnistuneiden yritysten myötä NHL:ssä päätettiin tiukentaa linjauksia huitomisista annettavien jäähyjen suhteen; linja siis on nykyisin paljon ankarampi.

Se on myös tuonut mukanaan melkoisen onnistumisen. NHL:n maalimäärät ovat peräti 12 prosentin kasvussa ja peli on entistä viihdyttävämpää.

– Sitä NHL halusi ja sitä NHL sai. He ovat tehneet kaikkensa kasvattaakseen liigan maalimääriä ja siinä onnistuttu, San Jose Sharksin puolustaja Marc-Edouard Vlasic paaluttaa The Provincelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Samalla, kun pelaajilla ei ole ollut puolustaessaan mahdollisuutta enää huitoa vastustajaa käsille, nopeat kaverit ovat saaneet entistä enemmän tilaa ja etenkin läpiajoista ollaan nähty paljon maaleja; itse asiassa huimat 38 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Sen myötä myös itse peli on osakseen muuttunut aiempaa nopeamman kääntöpelin suuntaan.

– Yhä useammat joukkueet pyrkivät pelaamaan tätä äärimmäisen nopeaa jääkiekkoa. He pyrkivät poistumaan nopeammin omalta alueeltaan ja se tekee peliä aiempaa avoimemmaksi, viime kauteen verrattuna lähes 13 prosenttia enemmän maaleja selkänsä taakse päästänyt New York Rangersin Henrik Lundqvist avaa.