Montreal Canadiens on pelannut todella vaisun alkukauden ja joukkueen alakerta on huutanut Andrei Markovin kokoista aukkoa täytettäväksi.

Markov ehti pelata kanadalaisseurassa 990 runkosarjaottelua, tehden niissä tehopisteet 119+453=572, kunnes hänen ja Canadiensin tiet erosivat viime kesänä.

Osapuolet eivät löytäneet yhteisymmärrystä jatkosopimuksesta ja niinpä kokenut venäläispelaaja päätti palata takaisin kotimaahansa, tehden kaksivuotisen sopimuksen Ak Bars Kazanin kanssa.

Kyse ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa siitä, etteikö Markov olisi halunnut jatkaa Montrealissa. Päinvastoin, hän halusi sitä enemmän kuin mitään muuta, mutta koki Canadiensin GM:nä toimivan Marc Bergevinin toimet loukkaaviksi.

Markovin vaimo Sonya Sonechka seurasi neuvotteluja miehensä vierellä ja hänen reaktionsa kertookin kaiken oleellisen; jo pelkkä Bergevinin nimen mainitseminen riittää.

– Älä edes puhu minulle hänestä. Se on todella arka aihe minulle. Minulla on oma mielipiteeni, mutta minun on nyt parempi pitää vain suuni supussa, Sonechka kommentoi aihetta Le Journal de Montrealsille.

– Canadiens oli Andrein perhe ja Montreal oli hänen kotinsa. Kun ihmiset kysyvät häneltä, että mistä olet kotoisin, hän sanoo olevansa lähtöisin Voskresenskistä (Venäjältä), mutta koti on Montrealissa.

Haluaa edelleen rikkoa 1000 NHL-ottelun rajapyykin

38-vuotias konkari neuvotteli Canadiensin kanssa omatoimisesti ja se jätti kitkerän maun hänen suuhunsa.

– Urheilijana ja ihmisenä, joka vietti 16 vuotta Montrealissa, olisin toivonut heiltä kunnioitusta minua kohtaan. Se oli ainoa asia, jota pyysin, Markov itse kommentoi viime kesää.

– Aion olla rehellinen: Mitään neuvotteluja ei käytännössä edes käyty. Sain heiltä kaksi tai kolme tarjousta ja sanat ”joka allekirjoitat sen tai sitten et”. Kukaan ei kuunnellut minua, eikä edes halunnut kuunnella minua. Niin siinä kävi.

– Minulle jäi kaksi vaihtoehtoa: joko allekirjoittaa sopimus täysin heidän sanelemin ehdoin tai etsiä uusi seura.

Markov tarkentaa vielä, että kyse ei ollut missään vaiheessa rahasta, mistä kertoo muun muassa hänen myöntymisensä kaksivuotisen sopimuksen sijaan yksivuotiseen.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Ei kyse ollut rahasta, vaan siitä, miten se asia esitettiin minulle. Me emme edes keskustelleet. En siis pitänyt siitä, miten he tekivät tarjouksensa. Minulle annettiin vain tarjous ja se siitä.

Kaikesta huolimatta Markov toivoo vielä voivansa palata Montrealiin. Hän nimittäin haluaa rikkoa sen 1000 NHL-ottelun rajapyykin ja tehdä sen nimenomaan Canadiensin paidassa.

– Se on asia, jonka haluaisin saavuttaa, mutta en saanut siihen mahdollisuutta Montrealissa. Ehkä se kuitenkin tapahtuu jossain kohtaa, mutta ei juuri nyt.