Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella teki kovan ratkaisun juuri ennen yöllä pelattavaa ottelua Arizona Coyotesia vastaan.

Kohauttavista kommenteistaan ja päätöksistään tunnettu luotsi istutti joukkueensa tähtihyökkääjän Cam Atkinsonin katsomon puolelle.

Viime kaudella Blue Jacketsin sisäisen maalipörssin 35 osumallaan voittanut Atkinson on aloittanut tämän kauden surkeasti. 28-vuotiaalla tähdellä ei ole 25 peliin kasassa kuin vain tehot 6+3=9.

Atkinson rustasi huikean viime kauden päätteeksi jättimäisen seitsemän vuoden mittaisen ja 41 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämä ei ollut vaikea päätös minulle. Cam on hyvin tärkeä kaveri meille. Hänen täytyy olla jättimäinen pelaaja meille, kun pelaamme jatkossa. Katson asian näin – tiedän ihmisiä, jotka hermostuvat tästä päätöksestä, mutta teen tämän prosessin, jotta hän tulisi takaisin tutulle tasolleen, Tortorella perusteli lehdistölle yllättävää päätöstään The Athletic -lehden mukaan.

– Haluatko edetä tälläistä reittiä pitkin? Et. Niin kuin olen monta kertaa sanonut, pelaajia on helppo laittaa istumaan katsomoon. Sinun täytyy käydä silti muitakin prosesseja läpi, jotta autat häntä pelaamaan. Mielestäni autan häntä. Luulette ehkä, että olen hullu, mutta minusta tuntuu, että autan Camia. Yritän myös jatkossakin auttaa häntä, kokenut luotsi vakuuttaa.

Tortorella nosti Atkinsonin tilalle nuoren hyökkääjälupauksen Sonny Milanon.