Puheet Carolina Hurricanesin muuttamisesta Quebeciin, tai kenties johonkin toiseen kaupunkiin, voidaan näillä näkymin kuopata pitkäksi aikaa.

Kun asiat Seattlen liittymiseksi NHL-kartalle alkoivat tapahtua kuluvalla viikolla, samaan aikaan myös hiljaiselon keskellä olleessa Carolinassa alkoi tapahtua.

Hiljaiseloa oli siis ollut seuran myynnin osalta, sillä seura asetettiin myyntiin viime keväänä ja alkuvaiheiden jälkeen puheet hiljenivät täysin. Vaan nyt – sattumalta samaan aikaan Seattlen kanssa – Hurricanesin nykyinen omistaja Peter Karmanos Jr. ja tuleva omistaja Tom Dundon esittelivät raleighilaisseuran omistajanvaihdoksen muiden NHL-seurojen edustajille.

Tästä lähtikin liikkeelle valtaisa huhumylly, sillä ensiksi Hurricanesin uskottiin siirtyvän Seattleen. Hyvin nopeasti NHL:n komissaari Gary Bettman ilmoitti hyväksyneensä Seattlen hakemuksen uudeksi laajennusseuraksi – kaupunkiin siis kaavaillaan kokonaan uutta NHL-seuraa.

Sen jälkeen Hurricanes yhdistettiin muun muassa Quebeciin ja Houstoniin, kunnes Bettman pyrki pysäyttämään nämä puheet täysin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Puheet Hurricanesin muuttamisesta ovat tekaistuja ja ne eivät pidä millään muotoa paikkansa, hän jyrähti TSN:n toimittajan Frank Seravallin mukaan.

Lopulta puheille tuli välitön loppu, sillä Seravalli kertoi, että NHL:llä on sopimus uusia omistajia koskien: nämä eivät saa anoa seuran muuttoa uuteen kaupunkiin seitsemään vuoteen ostonsa jälkeen.

Ainoa tapa, jolla Hurricanes siis voisi vaihtaa kaupunkia, on NHL:n oma päätös ja sellaista ei todellakaan ole näköpiirissä, mikäli Bettmanin puheita on uskominen. Näyttää siis siltä, että Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja kumppanit joutuvat pelata vielä todella pitkään puolityhjässä kotihallissa.