NHL:n palkkakatto on jatkanut nousuaan tasaiseen tahtiin, joskin moni uskoi sen pysähtyvän tähän kauteen.

Vaan ei pysähtynyt, sillä NHL-seurojen GM:t päättivät järjestämässään kokouksessa, että palkkakaton yläraja tulee nousemaan vähintään 3 miljoonalla dollarilla ja parhaassa tapauksessa jopa 7 miljoonalla dollarilla.

NHL:n palkkakaton yläraja kuluvan kauden osalta on 75 miljoonaa dollaria ja NHL:n komissaari Gary Bettman vahvisti sen siis nousevan 78-82 miljoonaan dollariin.

– Meidän liikevaihtomme kasvaa poikkeuksellisen kovaa tahtia ja liiga ei ole ollut koskaan näin terveellä pohjalla, Bettman hehkutti TSN:n mukaan.

– Ylipäätään pelimme ei ole koskaan ollut näin terveellä pohjalla, kuten eivät seurammekaan.

Bettman uskoo NHL:n kokonaisarvon nousevan ennätykselliseen 4,54 miljardiin dollariin ja tuohon summaan ei ole laskettu mukanaan Vegas Golden Knighstilta tullutta 500 miljoonaa dollaria, siis summaa, jonka nevadalaisseura maksoi NHL:ään liittymisestä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Useille palkkakaton ylärajan kanssa kipuileville seuroille NHL:n päätös on todellinen helpotus. Yksi hyvä esimerkki tästä on Edmonton Oilers, joka on pienimuotoisessa lirissä, kiitos Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin jättisopimuksien.

– Kyllähän palkkakaton nousu tulee helpottamaan meitä ja siten edesauttaa Peter Chiarellin (GM) suunnitelmia sekä nykyhetken että tulevaisuuden osalta, Oilersin presidentti Bob Nicholson kehaisi.

Mikäli palkkakatto nousisi tuon maksimaaliset 7 miljoonaa dollaria, tarkoittaisi se kuluvalla kaudella esimerkiksi Carey Pricen tai vaikkapa Kris Letangin verran lisätilaa palkkakaton alle.