New York Islandersin yhteistyö Barclays Centerin kanssa, mihin seura siis muutti kaudeksi 2015-16, on päättymässä paljon ennen aikojaan.

Osapuolet solmivat muutama vuosi sitten 25 vuoden mittaisen sopimuksen, mutta se sisälsi jo alun perin purkuoption, jonka sekä Barclays Centerin että Islandersin omistajat haluavat käyttää.

Tuon option käyttäminen tarkoittaa sitä, että Islanders tarvitsee uuden kodin kaudeksi 2019-2020, ellei sopimusta jollain ilveellä jatketa.

Kyse on siitä, että kaikessa yksinkertaisuudessaan osapuolet ovat joutuneet toteamaan, ettei yhteistyöstä ole mahdollista tehdä hedelmällistä kummallekaan ja niinpä kaikkein paras ratkaisu on lähteä eri teille.

Epäonnistuneen yhteistyön myötä Islandersin tilanne onkin todella tukala, sillä se uhkaa jäädä ilman kotihallia. Tämän seurauksena se on vaarassa esimerkiksi menettää kapteeninsa John Tavaresin, joka haluaisi jatkaa ehdottomasti nykyisessä seurassaan, mutta on kaikkien kysymysmerkkien ympäröimänä pakotettu pohtimaan vaihtoehtojaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Oikeastaan Islandersin tulevaisuus ratkeaakin todella isosti, kun kilpailu rakennusoikeuksista Queensissa sijaitsevaan Belmont Parkiin ratkeaa. Islandersin omistajat Jon Ledecky ja Scott D. Malkin haluavat nimittäin rakentaa kyseiseen puistoon uuden kotihallin, mutta oikeuksista taistelee myös moni muu taho.

Islandersin omistava kaksikko pelaakin upporikasta ja rutiköyhää oikein toden teolla, sillä koko seuran tulevaisuus lepää tällä hetkellä yhden kortin varassa.

– Meillä ei edes ole varasuunnitelmaa, emmekä ole edes ajatelleet sellaista. Me toivomme hyviä uutisia ja olemme valmiudessa etenemään päätöksen jälkeen välittömästi, jos vain meille annetaan mahdollisuus tehdä niin, Ledecky kommentoi Newsdaylle.