Seattlesta on toden teolla tulossa uusi kaupunki NHL-kartalle, sillä se on ottanut viime päivien aikana jättimäisiä askeleita maailman kovinta kiekkoliigaa kohti.

Kerroimme tiistaina Seattlen kaupunginvaltuuston päässeen yhteisymmärrykseen kaupungissa sijaitsevan KeyArenan kunnostamisesta ja projektiin varatusta 660 miljoonan dollarin summasta.

Kaupungin pormestarina toimiva Jenny Durka kertoikin päätöksen johtavan suoraan NHL-seuran jahtaamiseen.

– Olen sanonut toistuvasti, että olen sitoutunut tuomaan Sonicsin (NBA) takaisin, tuomaan tänne NHL-seuran ja investoimaan kaupunkiin, pormestari Jenny Durkan hehkutti äänestyksen jälkeen Tucson.com:n mukaan.

Nyt Seattle on ottanut vieläkin merkittävämmän askeleen kohti maailman kovinta kiekkoliigaa, sillä NHL:n komissaari Gary Bettman kertoo liigan käynnistäneen Seattlen kanssa laajennusprosessin.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaupungissa aletaan seuraavaksi kaupittelemaan kausikortteja, aivan kuten Vegasissakin tehtiin, ja mikäli niitä saadaan myytyä tietty määrä, laajennusprosessi ottaa askeleen eteenpäin.

Mikäli Seattle saa oman NHL-seuransa, tapahtuu se mitä todennäköisimmin kaudella 2020-21. Toisin sanoen NHL pyörisi nykyisellään kuluvan kauden lisäksi vielä kaksi seuraavaa kautta.

[readmore from=”olympialaiset”]

Samalla TVA:n toimittaja Renaud Lavoie ilmoitti, että Seattle tulee olemaan ainoa laajennusprosessiin mukaan otettava seura. Toisin sanoen Quebec ja Houston jäävät ainakin vielä tässä vaiheessa nuolemaan näppejään.

Aiemmin on puhuttu, että Seattleen ei välttämättä tulisi uutta NHL-seuraa, vaan joku nykyisistä saattaisi muuttaa sinne. Laajennusprosessin kohdalla kyseeseen tulee kuitenkin nimenomaan täysin uusi seura, mikäli siis Seattle läpäisee prosessin ja kykenee maksamaan NHL:ään liittymisestä 650 miljoonaa dollaria.

Kerroimme aiemmin, että Arizona Coyotes ja Carolina Hurricanes saattaisivat olla tyrkyllä Seattleen, mutta nyt paljon potentiaalisemmilta vaihtoehdoilta vaikuttavat Quebec ja Houston, mikäli muutto tulee ajankohtaiseksi.