Pittsburgh Penguins ja Vancouver Canucks saivat myöhään torstai-iltana Suomen aikaa uutisia, joita seuroissa ei oltaisi missään nimessä haluttu.

Canucksissa on nähty kuluvalla kaudella uuden sukupolven esiinmarssi, kun Sedinin veljesten sijaan tahtipuikkoja Vancouverin suunnalla ovat heilutelleet Brock Boeserin ja Bo Horvatin kaltaiset nuorukaiset.

Heistä Boeserin läpimurto, siis niin mittavana, että hän johtaa seuran sisäistä pistepörssiä pelattuaan yli piste per peli -tahdilla, on ollut melkoinen yllätys, mutta sen sijaan Horvatilta menestystä on jo osattu odottaa.

Horvat onkin iskenyt tällä kaudella 28 pelaamaansa otteluun upeasti tehot 10+10, tehotilaston ollessa hienosti +5. Vaan tuo määrä ei kasva hetkeen aikaan, sillä Canucks vastaanotti torstaina pahimmat mahdolliset uutiset: 22-vuotiaan kanadalaisen, joka on nykyisin seuran ykkössentteri, jalka on murtunut ja hän tulee olemaan sivussa viikkoja.

[readmore from=”olympialaiset”]

Tarkemmin sanottuna hän saattaa olla sivussa jopa kuusi viikkoa ja yksityiskohtaisempi diagnoosi tilanteesta saadaan, kun hän on tavannut alan asiantuntijan.

Myös hallitseva Stanley Cup -voittaja Penguins joutui niin ikään ottamaan vastaan murheellisen tiedot: tällä kaudella 23 ottelua pelannut, ja viimeistään viime sesongilla joukkueensa avainpuolustajien joukkoon noussut, Justin Schultz on niin ikään viikkoja sivussa.

Kuluvan kauden otteluissaan tehot 2+8=10 ja tehotilaston +1 merkkauttanut 27-vuotias kanadalainen kärsii alavartalovammasta ja päävalmentaja Mike Sullivanin mukaan hän tulee olemaan sivussa tositoimista vähintään kaksi viikkoa.