Ei siinä kauaa sitten nokka tuhissut. Nimittäin kun Vegas Golden Knights liittyi NHL-kartalle, joutui liiga samalla epätasapainoon. Vegasin liittymisen jälkeen NHL:ssä kun pelasi 31 seuraa, mikä ei ole ammattilaisliigalle hyvä asia.

Esimerkiksi NBA:ssa, MLB:ssä ja NFL:ssä joukkuemäärät ovat jokaisessa parilliset. Samaa pystyi sanomaan NHL:stä vuosikausien ajan, kunnes Vegas päätettiin ottaa mukaan tohinoihin.

Samalla alkoivat myös huhut siitä, että NHL:n laajennusaikeet eivät vielä olleet tässä. Liiga haluaa tasapainoon joukkuemääränsä kanssa, ja saada myös Läntiseen konferenssiin 16 joukkuetta kasaan, kuten sillä on jo Itäisessä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt on selvinnyt, että NHL on antanut Seattlen kaupungille luvan hakea itselleen NHL-organisaatiota.

– Olemme hyväksyneet NHL:n ottamaan vastaan ja harkitsemaan uutta laajennusseuraa. Annamme heidän käynnistää muutaman kuukauden mittaisen kausikorttien myynnin, NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi liigan verkkosivuilla.

– Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että uusi NHL-seura olisi täysin varmaa.

Vain hetki sitten Seattle varmisti, että sen suurin monitoimiareena KeyArena tulisi kokemaan 660 miljoonan dollarin arvoisen kunnostuksen. Samalla varmistui, että kaupungissa on pian NHL:ään sopiva halli.