Talouslehti Forbes on julkaissut joka vuosi ilmestyvät listat sekä NHL:n arvokkaimmista seuroista että eniten tienaavista pelaajista.

Kerroimme jo aiemmin, että New York Rangers on jo toisena vuotena putkeen NHL:n arvokkain seura. Sen lasketaan olevan yhteisarvoltaan huimat 1,5 miljardia dollaria; perässä seuraavat kakkosena oleva Toronto Maple Leafs ja kolmantena listalla majaileva Montreal Canadiens (LUE LISÄÄ).

Vaan, kuka NHL-pelaaja tienaa kauden 2017-18 osalta kaikkein eniten rahaa? Ja ei, nyt ei puhuta pelkästään palkkatuloista, vaan myös sponsorirahoista.

Listaykkösenä on Chicago Blackhawksin Jonathan Toews, jonka keskiarvollinen vuosipalkka hänen nykysopimuksensa mukaan on 10,5 miljoonaa dollaria. Kyse on kuitenkin siis keskiarvosta ja todellisuudessa hänen palkkansa on tällä kaudella 13,8 miljoonaa dollaria.

Kun Blackhawks-kapteenin NHL-palkan päälle lyödään myös sponsoreilta irtoavat tulot, tienaa hän kokonaisuudessaan kauden 2017-18 aikana 16 miljoonaa dollaria.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kakkosena listalla on monien papereissa maailman parhaana pelaajana pidettävä Sidney Crosby. Pittsburgh Penguinsin kahtena perättäisenä vuotena Stanley Cup -voittoon johdattanut kanadalainen tienaa tästä kaudesta palkkatuloina 10,9 miljoonaa dollaria ja sponsorituloina 4,8 miljoonaa dollaria.

NHL Top 10 – eniten tienaavat pelaajat:

  1. Jonathan Toews (16 miljoonaa dollaria)
  2. Sidney Crosby (15,7 miljoonaa dollaria)
  3. Patrick Kane (14,8 miljoonaa dollaria)
  4. Alexander Ovechkin (14,5 miljoonaa dollaria)
  5. Anze Kopitar (13,1 miljoonaa dollaria)
  6. Jamie Benn (13,1 miljoonaa dollaria)
  7. P.K. Subban (12,5 miljoonaa dollaria)
  8. Shea Weber (12,1 miljoonaa dollaria)
  9. Steven Stamkos (11 miljoonaa dollaria)
  10. Corey Perry (10,2 miljoonaa dollaria)