Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby on kiistatta yksi maailman parhaita pelaajia, mutta siinä samalla kanadalaistähti on ollut läpi NHL-uransa todellinen epäonnensoturi.

Crosby on nimittäin kärsinyt uudestaan ja uudestaan päävammoista, sillä hänellä on todettu uransa aikana lukuisia aivotärähdyksiä. Kertaalleen Crosby on joutunut huilaamaan tällaisen vuoksi lähes kokonaisen vuoden.

Viime yönä pahin pelko oli jälleen käydä toteen, kun Penguins kohtasi kotiottelussaan New York Islandersin. Pingviinilauma onnistui kääntämään kamppailun lopulta nimiinsä, sillä se kaatoi Islandersin lukemin 4-3 ja.

[readmore from=”suomalaiset”]

Crosby sai kuitenkin kamppailussa osuman päähänsä, kun Islanders tasoitti ottelun 1-1:een kamppailun toisen erän alussa.

Ilman mailaa tilanteessa jäänyt Crosby jäi Islandersin hyökkääjä Jordan Eberlen ”jyräämäksi”, joskin aivan vahingossa. Eberle nimittäin ei edes nähnyt matalalla luistellutta Crosbya, joten hänen olkapäänsä kolahti Crosbyn päähän.

Crosby oli kyseisessä vaihdossa pitkään ilman mailaa, mikä hankaloitti hänen pelaamistaan.

Kaiken muun hyvin lisäksi Crosbyn telonut Eberle oli juuri se herra, joka iski kiekon lopulta Penguinsin maalin perukoille.