Kun Connor McDavid teki viime kesänä kahdeksan vuoden mittaisen ja yhteensä 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, tuli hänestä samalla NHL:n tämän hetken parhaiten palkattu pelaaja.

Tai sinänsä sanavalinta ”tällä hetkellä” on harhaanjohtava, sillä McDavidin sopimus astuu voimaan vasta ensi kaudella.

Mutta kuka onkaan se herra, joka nauttii kovimmista tienesteistä tällä kyseisellä hetkellä? Monien tiedossa on varmasti se, että Jonathan Toews ja Patrick Kane tekivät kesällä 2014 kahdeksan vuoden identtiset sopimukset, joiden cap hitit olivat 10,5 miljoonaa dollaria.

Tällä kaudella kaksikko tienaa 13,8 miljoonaa dollaria, mutta jos tuijotetaan pelkkiä NHL-palkkoja, ei kukaan voita Anze Kopitarin 14 miljoonan dollarin tuloja.

Entä jos päälle isketään vielä sponsoritulot, kuka silloin onkaan parhaiten tienaava pelaaja? Monien yllätykseksi tämä mies on Chicago Blackhawksin kapteeni, Jonathan Toews.

Hän nimittäin tienaa tällä kaudella yhteensä 16 miljoonaa dollaria, joten hän saa sponsorisopimusten myötä 2,2 miljoonaa dollaria. Hänellä on yhteistyösopimukset Bauerin, Canadien Tiresin, Chevroletin, Frameworth Hallmarkin sekä Upper Deckin kanssa. Ainoastaan Sidney Crosby ja Alexander Ovechkin tienaavat enemmän sponsorien kautta kuin Toews.

Juuri Crosby onkin sitten NHL:n toiseksi parhaiten tienaava pelaaja, eikä hän jää Toewsin lukemasta kuin 300 000 dollaria. Hänen vuositulonsa ovat siis 15,7 miljoonaa dollaria.

Tämän jälkeen on Toewsin joukkuekaverin, Patrick Kanen vuoro, jonka kokonaistulot sponsoriansioiden myötä ovat 14,8 miljoonaa dollaria.

Neljäntenä on taasen yksi kaikkien aikojen maalitykeistä, Alexander Ovechkin, joka häviää Kanelle vain 300 000 dollaria. Hänen tulonsa ovat siis 14,5 miljoonaa dollaria.

Viidennellä sijalla on sen sijaan kaksi pelaajaa, Anze Kopitar sekä Jamie Benn, joiden tulot ovat 13,1 miljoonaa dollaria.

Parhaiten tienaavat NHL-pelaajat kaudella 2017-18:

Jonathan Toews, Chicago Blackhawks: 16 miljoonaa dollaria
Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins 15,7 miljoonaa dollaria
Patrick Kane, Chicago Blackhawks: 14,8 miljoonaa dollaria
Alexander Ovechkin, Washington Capitals: 14,5 miljoonaa dollaria
Anze Kopitar, Los Angeles Kings & Jamie Benn, Dallas Stars: 13,1 miljoonaa dollaria