Vegas Golden Knights pelaa ensimmäistä kauttaan NHL-kaukaloissa, ja yleensä kun liigan riveihin on liittynyt uusi joukkue, ei meno ole ollut kovinkaan vakuuttavaa.

Vegas on ollut tämän suhteen täydellinen poikkeus, sillä se on tällä hetkellä Tyynenmeren kakkosena kuluvan kauden toisen sensaation, Los Angeles Kingsin, vanavedessä.

Vegas on pelannut tällä kaudella 27 ottelua, joista se on voittanut 17 kamppailua ja kerännyt siinä samalla 35 pistettä.

Kultaiset Ritarit kohenteli tilastojaan myös viime yönä, kun se onnistui kaatamaan Anaheim Ducksin voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3. Vegas karkasi kamppailussa jo 2-0-johtoon, mutta ankkalauma kiri eron umpeen ja lopulta myös ohi.

Lopulta, kun ottelua oli jäljellä noin nelisen minuuttia, oli suomalaishyökkääjä Erik Haulan vuoro loistaa. Hän nimittäin onnistui ohittamaan Ducks-maalia vahtineen John Gibsonin ja tasoitti ottelun lukemiin 3-3.

XTRA Athletics

@xtraathletics
Erik Haula knocks one in. 3-3 late in the 3rd! #VegasBorn

Samalla Haula edesauttoi Vegasia säilyttämään koko NHL:n parhaan rekordin kotikaukalossa. Golden Knights on pelannut kotijäällään 13 kamppailua, joista se on napannut uskomattomat 11 voittoa.

Samaan voittomäärään kotonaan ovat kyenneet myös Tampa Bay Lightning (27 ottelua), New York Rangers (27 ottelua) sekä Nashville Predators (28 ottelua).