Florida Panthers pelasi viime yönä New York Islandersia vastaan. Vierasjoukkueen roolissa toiminut Islanders onnistui kairaamaan kamppailusta tiukan voiton, 5-4 vl., vaikka Panthers veikin ottelun laukaukset lukemin 43-32.

Panthers sai kuulla ottelussa tappion lisäksi muitakin surkeita uutisia, sillä se menetti ykkösvahtinsa Roberto Luongon sairastuvan puolelle.

Luongo loukkasi itsensä toisen erän alussa aivan normaalin näköisessä torjuntatilanteessa. Kyseessä on alavartalovamma, mutta vielä ainakaan tässä vaiheessa kanadalaisvahdin tilasta ei ole infottu sen tarkemmin.

Luongo ehti nappaamaan ottelussa 12 torjuntaa ja hän päästi selkänsä taakse yhden osuman.

Sportsnet

@Sportsnet
BREAKING: Roberto Luongo has been injured and had to be helped off the ice.

Panthersin kakkosvahtina toimiva James Reimer hyppäsi korvaamaan loukkaantunutta Luongoa ja hän pääsi kamppailussa selkänsä taakse kolme maalia 19 laukauksesta. Reimer ei ole muutoinkaan vakuuttanut, sillä hän on pelannut tällä kaudella 14 ottelua tilastoin 89,2/3.67.

Panthersin maalinsuulla on päässyt tällä kaudella koittamaan kaksikon lisäksi ainoastaan Antti Niemi, joka pelaa tätä nykyä Montreal Canadiensin riveissä. Tällä hetkellä seuran kolmosvahti onkin suomalainen Harri Säteri, joka on kiekkoillut tähän saakka AHL-seura Springfield Thunderbirdsin riveissä.

Säterin tilillä on tältä kaudelta 12 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on 90,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.76.