Vegas Golden Knightsin liityttyä mukaan NHL-kartalle kuluvaksi kaudeksi, seuraavaa laajennuskaupunkia on arvuuteltu enemmän tai vähemmän joka suunnalla.

On nimittäin päivänselvää, että NHL tulee laajentumaan uuteen kaupunkiin, sillä 31 joukkueella konferenssit ovat epätasapainossa: Läntisessä konferenssissa joukkueita on Vegasin mukaantulon myötä 15, kun niitä Itäisessä konferenssissa on 16.

Länteen siis kaivataan yhtä lisäjoukkuetta. Kuumimpina ehdokkaina ovat olleet viime aikoina Seattle, Houston ja Quebec City.

Näistä kolmesta edellä mainitusta kaupungista Seattle on ollut jo pitkään se kaikkein potentiaalisin vaihtoehto, mutta kiistat hallin suhteen ovat kerta toisensa jälkeen vesittäneet nämä suunnitelmat.

Itse asiassa NHL:n komissaari Gary Bettman ilmoittikin jo reipas vuosi sitten, ettei NHL aio harkita Seattlea, ennen kuin jonkinasteinen hallihanke saadaan käyntiin.

– Me saatamme kiinnittää huomiomme heihin, mikäli he jossain vaiheessa ottavat lapion käteen pelkkien puheiden sijaan, Bettman totesi viime vuoden marraskuussa NHL.com:n haastattelussa.

Nyt Seattlessa onkin viimein ryhdytty sanoista tekoihin, sillä saimme muutama tunti sitten kuulla, että 660 miljoonan dollarin arvoinen hallihanke on hyväksytty Seattlen kaupunginvaltuuston toimesta. Äänet menivät hankkeen puolesta lukemin 7-0.

Kyseinen rahasumma, joka siis tulee yksityiseltä sijoittajaryhmältä Oak View Groupilta, tullaan käyttämään kaupungissa sijaitsevan KeyArenan täydelliseen uudistukseen. Jättimäinen remontti on tavoitteena saada aluilleen lokakuussa 2018 ja toiveena on, että 2020 areena olisi valmis sekä NHL:ää että NBA:ta varten.

The Seattle Times

@seattletimes
BREAKING: Seattle City Council approves $600 million renovation of KeyArena. The project could be completed as early as October 2020 (via @GeoffBakerTIMES) st.news/2AN4UL9

– Olen sanonut toistuvasti, että olen sitoutunut tuomaan Sonicsin (NBA) takaisin, tuomaan tänne NHL-seuran ja investoimaan kaupunkiin, pormestari Jenny Durkan hehkutti äänestyksen jälkeen Tucson.com:n mukaan.

Seattle Timesin mukaan NHL:n uskotaan tiedottavan Seattlen liittymisestä NHL-kartalle aivan lähikuukausina. Toimittaja Geoff Bakerin mukaan tästä on ollut ilmassa jo selviä merkkejä.