Jussi Jokisen siirto Los Angeles Kingsiin, vain 14 Edmonton Oilersin paidassa pelatun pelin jälkeen, on tehnyt suomalaiskonkarille todellakin terää.

34-vuotias Jokinen ei löytänyt omaa paikkaansa Edmontonista millään muotoa ja hän sanoikin varsin suoraan, siirtonsa varmistuttua, ettei hän kokenut missään vaiheessa saaneensa aitoa mahdollisuutta päävalmentaja Todd McLellanilta.

– En onnistunut hankkimaan hänen luottamustaan ja pelaajana tunnet sen, kun valmentajalla ei ole luottoa sinuun. Olen ollut tässä liigassa riittävän pitkään tietääkseni sen, Jokinen kommentoi tilannettaan LA Kings Insiderille.

Sen sijaan Los Angelesissa hän on ollut kuin kotonaan. Vaikka roolina onkin ollut paikka nelosvitjassa, on hän siinä sivussa ottanut isoa roolia muun muassa alivoimalla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Etenkin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelatussa Chicago Blackhawks -ottelussa, joka päättyi Kingsin 3-1-voittoon, Jokinen oli elementissään alivoimalla supertähti Anze Kopitarin rinnalla.

– Hän on todella hyvä alivoimapelaaja, hän on todella fiksu pelaaja, hän sijoittuu hyvin kaukalossa, hän omaa valtavan määrän malttia kiekollisena ja lisäksi hän tarjoaa sinulle toisen loistavan aloittajan, päävalmentaja John Stevens perusteli LA Kings Insiderille ratkaisuaan peluuttaa Jokista ja Kopitaria samassa alivoimassa.

– Kyse ei siis ole vain yhdestä jutusta, joka tekee hänestä niin hyvän alivoimapelaajan. Hänellä on paljon kokemusta ja sen myötä hän tekee oikeita ratkaisuja, oikeissa paikoissa.