NHL:n työsulkukautta 2004-05 pidetään niin ison käänteen tehneenä ajankohtana maailman kovimmalle kiekkoliigalle, että nykypelaajien osalta historiaa halutaan pitkälti tutkailla vasta siitä alkaen.

Kun siis NHL-pelaajat hyppäsivät vuoden mittaisen tauon jälkeen takaisin tositoimiin NHL:ssä, kaudella 2005-06, peli oli totaalisen erilaista. Kahvakiekko oli historiaa ja pelaajien yksilötaito pääsi oikeasti oikeuksiinsa.

Toki sittemmin NHL:n maalimäärät ovat laskeneet, koska pelistä on tullut selvästi aiempaa taktisempaa; vasta kuluvalla kaudella on ollut havaittavissa nousua, kun nopeus on ottanut vallan NHL-kaukaloissa.

Pointtina edellä olevassa on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että peli on ollut vertailukelpoista nykyhetken kanssa vasta tuosta kaudesta 2005-06 alkaen.

Nyt päästään itse aiheeseen.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineelle kirjattiin viime yönä NHL:ssä ottelunumero 100. Hän teki 5-0-voittoon päättyneessä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan maalin ja kyseessä oli hänen NHL-uransa 49:s täysosuma.

Maalillaan Laine nousi huippukovaan kerhoon, sillä kaudesta 2005-06 alkaen samaan saavutukseen – siis 49 maaliin ensimmäisissä 100 runkosarjaottelussa – on yltänyt vain kolme muuta pelaajaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Per @EliasSports: @PatrikLaine29 scored to become just the fourth player since the beginning of the 2005-06 campaign to notch at least 49 goals in his opening 100 appearances. #NHLStats

Laine on siis maalintekijänä melkoisessa seurassa, kun kovempaan tulokseen ovat yltäneet ainoastaan Alexander Ovechkinin ja Auston Matthewsin kaltaiset tähdet sekä samaan tulokseen muuan Sidney Crosby.

19-vuotias suomalaislaituri on kokonaisuudessaan tehnyt näihin 100:aan pelaamaansa otteluun tehot 49+36=85.