Colorado Avalanchelle viime kausi oli katastrofaalisen heikko ja kuluvalla kaudella joukkueen tekeminen on ollut selkeästi parempaa.

Kun denveriläisseura oli viime kaudella pelannut joulukuun 4. päivään mennessä 23 runkosarjaottelua, se oli kerännyt kasaan 19 sarjapistettä ja voittanut pelaamistaan otteluista yhdeksän.

Kokonaisuudessaan joukkueen voittosarake näyttäytyi muodossa 9-13-1 ja itse asiassa pahin oli vasta edessä, sillä esimerkiksi tuossa vaiheessa jäljellä olleista 13:sta joulukuun ottelusta Avalanche hävisi peräti kymmenen.

Kuluva kausi on siis antanut toiveita paljon paremmasta, mutta mitenkään erityisen mairittelevasti sekään ei ole sujunut: 25 ensimmäisestä ottelusta joukkueen voittosarake on 12-11-2 ja viimeisestä viidestä ottelustaan denveriläiset ovat hävinneet neljä.

– Kyllä, olemme yli 50 prosentissa (voittaneet yli puolet otteluistaan), mutta emme ole kiinni pudotuspelipaikassa, joukkueen varakapteeni Erik Johnson kommentoi BSN Denverille.

– Minua ei suoraan sanottuna kiinnosta p*skan vertaa, jos olemme olleet parempia kuin viime vuonna tähän samaan aikaan.

”He joutuivat heräämään joskus kahden aikaan aamuyöllä”

Johnsonin kommenteista paistoikin valtaisa pettymys joukkueensa viime yön suoritukseen: Dallas Stars haki pisteet Coloradosta murskalukemin 7-2. Häntä korpesikin erityisesti tarjolla ollut mahdollisuus.

– Me annoimme heille kaiken tarjottimella. Me menetimme kiekkoja, olimme huolimattomia ja tappioon ei ole mitään tekosyitä.

– He pelasivat perättäisinä iltoina ja joutuivat heräämään varmaankin joskus kahden aikaan aamuyöllä. Me taas olimme hyvin levänneitä, olimme valmiita ja me alisuoritimme täydellisesti. Tätä on mahdoton hyväksyä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Myös joukkuekaveri Tyson Barrie yhtyi kollegansa sanoihin. Avalanche oli nimittäin vielä mukana ottelussa ainakin jollain tasolla, sillä 40 peliminuutin jälkeen Stars johti ottelua ”vain” kahdella maalilla.

– Voitto oli tarjolla meille kuin manulle illallinen. Me tulimme kolmanteen erään, päästimme kaiken lipeämään käsistämme ja nolasimme itsemme täydellisesti. Me pelasimme kaksi hyvää erää, mutta se ei riitä. Emme halua esiintyä tällä tavoin kotonamme.

Ottelussa nähtiin peräti neljä suomalaista: Mikko Rantanen teki Avalanchen avausmaalin, Esa Lindell oli syöttämässä Starsin viimeisen osuman ja juuri isäksi tullut Kari Lehtonen torjui 25 laukausta. Vieraiden Julius Honka sen sijaan jäi pisteittä, mutta keräsi tehotilaston +1.