Washington Capitalsin venäläiskapteeni Alexander Ovechkin iski viime yönä ylivoimalla joukkueensa kolmannen maalin.

Capitals kohtasi kotonaan peräti kahdeksasta edellisestä ottelustaan seitsemän voittaneen Columbus Blue Jacketsin. Kyse oli molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeästä ottelusta, sillä kyseessä oli Metropolitan-divisioonan sisäinen kohtaaminen.

Kotijoukkue Capitals oli ottelussa lopulta parempi numeroin 4-3 ja samalla se kipusi neljän pisteen päähän Blue Jacketsista.

Isäntien tehokkain pelaaja ottelussa oli kaksi maalia syöttänyt puolustaja John Carlson, mutta illan juhlittu sankari oli Ovechkin. Hän nimittäin nousi maalillaan kaikkien aikojen ylivoimatilastossa kymmenennelle sijalle ja puolestaan kaikkien aikojen maalitilastossa sijalle 20.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Ovechkin on nyt iskenyt NHL-urallaan 577 runkosarjaosumaa ja hän nousi maalillaan jakamaan 20. sijaa yhdessä Mark Recchin kanssa – siis kaverin, joka nimettiin juuri Hockey Hall of Fameen. Seuraavana tähtäimessä on 601 runkosarjamaalin Jari Kurri.

Kaikkien aikojen ylivoimamaalitilastossa hän ohitti puolestaan kaksi kohtalaisen legendaarista pelaajaa, kun hän jätti taakseen Jaromir Jagrin ja Mike Gartnerin. Seuraavana listalla odottaa 14. sijalla oleva Dino Ciccarelli.

Ovechkin on pelannut toistaiseksi kuluvan kauden aikana 26 ottelua ja tehnyt niissä tehot 19+7=26. Viime kaudella hän iski kauden 19. maalinsa tammikuun 9. päivänä, joten se kertokoot, millaisessa vireessä tämä venäläistykki jälleen on.