NHL on valinnut kauden 2017-18 osalta nyt toisen kuukauden tähdistönsä, kun marraskuu saatiin taputeltua pakettiin aiemmin tällä viikolla.

Jos joku olisi kauden aikana sanonut, että viime kaudella pahasti kontanneen Colorado Avalanchen riveistä löytyisi kaudella 2017-18 kuukauden ykköstähti, tässä tapauksessa Nathan MacKinnonin muodossa, heikosti tämän kauden aloittanut Frederik Andersen on kakkostähti tai että yksipuolisena ylivoimapelaajana tunnettu Brayden Schenn on kolmostähti, valtaosa olisi nauranut.

Jääkiekossa, ja urheilussa ylipäätään, yksi hienoimmista asioista on kuitenkin se, että vain nykyhetkellä on merkitystä. Ei menneellä, ei tulevalla – ainoastaan nykyhetkellä. Kun pelaajan tai joukkueen peli alkaa kulkea, niin sitten se alkaa kulkea.

Niinpä edellä mainittu kolmikko muodosti NHL:ssä marraskuun parhaimmiston ja heitä säesti upeaa tulokaskautta pelaava Vancouver Canucksin Brock Boeser.

Kuukauden ykköstähti: Nathan MacKinnon

MacKinnon pelasi menneen kuun aikana 12 ottelua ja tehtaili niissä pisteitä upeasti 1.67 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kaiken kaikkiaan hän summasi kasaan tehopisteet 5+15=20 ja tehotilaston +11.

Nuori kanadalaistähti tehtaili peräti seitsemässä eri ottelussa vähintään kaksi tehopistettä ja NHL-uransa ottelukohtaiset ennätyspisteet hän teki Nashville Predatorsia vastaan, kun MacKinnonin pistesarakkeeseen piirtyivät lukemat 1+4.

Ylipäätään kyseessä oli ensimmäinen kerta lähes kymmeneen vuoteen, kun Avalanche-pelaaja tekee yhteen otteluun viisi tehopistettä.

12 ottelustaan Avalanche voitti MacKinnonin kohdalla kuusi ja se jäi neljästi tyystin ilman sarjapisteitä.

Kuukauden kakkostähti: Frederik Andersen

Tanskalaisvahti Frederik Andersen pelasi Toronto Maple Leafsin maalilla marraskuun aikana 12 ottelua, joista hän voitti uskomattomat yhdeksän ja jäi ainoastaan kahdesti torjuntavuorossaan ilman sarjapisteitä.

12 pelaamastaan ottelusta hän päästi peräti kahdeksassa korkeintaan kaksi maalia ja mukaan mahtui esimerkiksi kaksi perättäistä nollapeliä. Henkilökohtaisten tilastojen osalta Andersenin torjuntaprosentti oli 93,80 ja hän päästi marraskuun aikana keskiarvolta 2.14 maalia ottelua kohden.

Koska Andersenin alkukausi oli vaikea, eivät hänen torjuntatilastonsa koko kauden osalta ole vielä päätä huimaavat (91,90/2.76), mutta tätä menoa ne kehenevat kovaa vauhtia.

Kuukauden kolmostähti: Brayden Schenn

Kun Brayden Schenn kaupattiin viime kesänä Philadelphia Flyersista St. Louis Bluesiin, suurin syy tälle oli se, ettei hän tuottanut likimainkaan riittävästi tehopisteitä tasaviisikon pelattaessa, vaikka ylivoimatehot olivatkin yhdet NHL:n kovimmista. Toisin sanoen hänet nähtiin alisuorittajana.

Bluesin vaikea loukkaantumistilanne heti kauden alkuun nosti Schennin laiturin tontilta takaisin luonnolliselle paikalleen, sentteriksi, ja homma on toiminut unelman lailla. Marraskuussa Blues voitti 12 ottelustaan seitsemän ja Schenn teki niissä tehot 7+12=19, joista vieläpä ison osan tasaviisikoin.

Schennille kirjattiin marraskuussa kaksi neljän tehopisteen iltaa, kuten myös kaksi ottelun voittomaalia.

Kuukauden tulokas: Brock Boeser

Laukauksensa osalta muun muassa Patrik Laineeseen verrattu Vancouver Canucksin Brock Boeser on ihastuttanut jääkiekon ystäviä läpi NHL:n alkukauden. Samat tutut sävelet soivat siis myös marraskuussa ja yhdysvaltalaispeluri valittiin NHL:n kuukauden tulokkaaksi.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Boeser ja Canucks pelasivat marraskuun aikana 15 ottelua ja 20-vuotias laituri teki näissä otteluissa upeasti tehot 11+5=16. Hänestä tuli maaleillaan Canucksin seurahistorian toinen pelaaja, joka on kyennyt tekemään vähintään kymmenen maalia yhden kalenterikuukauden aikana. Viimeksi tähän ylsi legendaarinen Pavel Bure vuonna 1992.

Boeserista tuli myös Pittsburgh Penguinsia vastaan iskemillään tehoilla 3+1 kanadalaisseuran historian kolmanneksi nuorin hattutempun tekijä ja ensimmäinen tulokas, joka on viettänyt neljän pisteen iltaa, sitten vuoden maaliskuun 2000 ja Peter Schaeferin.

Canucks-nuorukainen jätti marraskuussa taakseen muun muassa New York Islandersin Mathew Barzalin (12 ott., 3+14=17) ja Chicago Blackhawksin Alex DeBrincatin (13 ott., 10+4=14).