Floridan suunnalla oli viime kauden aikana aihetta huoleen, kun joukkueen ykköstähtiin lukeutuvan Jonathan Huberdeaun koko ura oli uhattuna.

Ennen viime kauden alkua kaikki oli kanadalaislaiturin osalta erinomaisesti. Hän oli tehnyt edellisellä kaudella ennätystehot 20+39=59, allekirjoittanut kuuden vuoden ja yhteisarvoltaan 35,4 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen sekä hankkinut hoikkaan varteensa massaa lisää noin seitsemän kilon verran.

Kaiken piti siis olla valmista entistä parempaan kauteen, mutta sitten koitti lokakuun 8. päivä ja Panthersin viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua. Huberdeau törmäsi yhteen New Jersey Devilsissä tuolloin pelanneen Sergei Kalininin kanssa ja kaatui jäähän.

Samaan aikaan Kalinin menetti tasapainoaan ja horjahti luistimellaan suoraan Huberdeaun akillesjänteen päälle. Panthers-pelurin akillesjänteestä leikkautui valtava osa ja kanadalaispeluri tiesi heti, että hänen tilanteensa oli todella huono.

– Tiesin sen olevan paha, koska en pystynyt laittamaan tippaakaan painoa jalkani päälle, Huberdeau muistelee kyseistä hetkeä Miami Heraldille.

– Minulla on ollut urallani paljon vammoja sen jälkeen, kun NHL-urani alkoi. Luojan kiitos olen nyt ok ja pystyn pelaamaan täysipainoisesti.

”Sinä ja Barky olette parempia kuin te olette juuri nyt”

Kun pelaaja on pitkään loukkaantuneena, on hänellä aivan liikaa aikaa kaikkien asioiden miettimiseen ja Huberdeau ei ollut tässä suhteessa millään muotoa poikkeus.

– Mentaalisestihan se on todella rankkaa ja sitä oppii todella paljon. Sitä ei pidä mitään enää tällaisen jälkeen itsestäänselvyytenä. Tässä liigassa mikään ei ole varmaa. Aina on joku, joka haluaa ottaa sinun paikkasi.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Huberdeau kykeni kaikkien onneksi palaamaan takaisin tositoimiin jo viime kauden aikana, eikä kenenkään tarvinnut enää kesällä miettiä hänen kohtaloaan. Kaiken kukkuraksi hän osoitti välittömästi olevansa sama vanha itsensä, kun hän naulasi 31 otteluun tehot 10+16=26.

24-vuotias Panthers-tähti on ollut viime vuosien aikana tuttu näky Aleksander Barkovin ja Jaromir Jagrin rinnalla. Heistä jälkimmäistä ei enää Floridassa ole, mutta 45-vuotiaan tshekkilegendan opit eivät unohdu Huberdeaulta koskaan.

– Hän opetti meille itseluottamusta. Hän sanoi aina meille, että ”sinä ja Barky olette hyviä pelaajia – olette parempia kuin te olette juuri nyt”. Hän vaati meiltä aina 100-prosenttista suorittamista ja se auttoi meitä.