Los Angeles Kingsissä tehtiin viime kevään aikana isoja muutoksia, kun historian ainoat Stanley Cup -voitot seuralle tuoneet GM Dean Lombardi ja päävalmentaja Darryl Sutter saivat lähteä.

Kyseiset mestaruudet tulivat vuosina 2012 ja 2014. Tuon jälkimmäisen voiton jälkeen käynnistyi kuitenkin Kuninkaallisten alamäki ja seura onkin nähty viimeisten kolmen kauden aikana ainoastaan kertaalleen pudotuspeleissä.

Toisin sanoen aika oli kypsä muutokselle, ja esimerkiksi Sutterin tapauksessa kuvaavaa oli, että hänet muun muassa suljettiin toissa kauden aikana pelaajien toimesta pukukopin ulkopuolelle.

Keväällä tehdyillä rajuilla ratkaisuilla, jotka nostivat pelaajalegenda Rob Blaken seuran uudeksi GM:ksi ja toivat John Stevensin uudeksi päävalmentajaksi, onkin ollut uskomaton vaikutus joukkueen pelaamiseen: aina runkosarjassa vaikeuksissa ollut Kings on omassa divisioonassaan jaetulla ykkössijalla.

Kaikkein voimakkain muutos ollaan nähty erityisesti kahden kokeneen hyökkääjän – kahden miljoonamiehen – kohdalla.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Joukkueen nykyinen kapteeni Anze Kopitar ja ex-kapteeni Dustin Brown ovat nimittäin tehneet kuluvan kauden aikana 25 ensimmäiseen otteluun, siis yhteenlaskettuna 50:een, 22 maalia, kun niitä syntyi viime kaudella kaksikon osalta 156 ottelussa 26.

Kaksikosta Kopitar on tehtaillut toistaiseksi pisteet 12+16=28 ja hänen tehotilastonsa on +5, kun hän viime kaudella 76 ottelussa tehot 12+40, merkkauttaen tehotilaston -10. Brown puolestaan on tehnyt tällä kaudella 10 maalia ja antanut 11 maaliin johtanutta syöttöä, minkä lisäksi hänen tehotilastonsa on +8. Koko viime kauden aikana hänen tehonsa olivat 14+22=36 (-4).

Juuri tätä duoa Kings onkin kiivaasti kaivannut etulinjaansa, sillä heihin palaa kautta kohden yhteensä rahaa 15,875 miljoonaa dollaria, Kopitarin syödessä tuosta peräti 10 miljoonaa dollaria.