Nashville Predators metsästi tiiviisti rosteriinsa kakkossentteriä ja alun perin tuohon rooliin kaavailtiin Matt Duchenea.

Lopulta tennesseeläisseura olikin osa Duchenen kauppaa, mutta kanadalaistähti ei kuitenkaan siirtynyt Nashvilleen, vaan Ottawa Senatorsiin.

Kolmen seuran vaihtokaupassa Predators vastaanotti Senatorsin suurimpiin nimiin kuuluneen Kyle Turrisin ja hankinta onkin osoittautumassa todella nerokkaaksi ratkaisuksi GM David Poilelta.

On nimittäin niin, että Turrisin saapumisen jälkeen Predators on tehnyt ottelua kohden 3.88 maalia, kun se ennen hänen hankintaansa oli vain 2.67.

Myös ylivoima on ollut suorastaan myrkyllistä vastustajien näkökulmasta, sillä Turrisin mukaantulon jälkeen se on ollut 37-prosenttista, kun se marraskuun 5. päivänä tapahtunutta kauppaa edeltävissä peleissä oli vain 21.

Ja vielä tarkennuksena:

Edellä olevat vertailtavat luvut olivat ajalta ennen Turrisin hankintaa ja sen jälkeen. Koko kauden lukemat eivät siis ole kasvaneet noin radikaalisti.

Toisin sanoen Turrisin Predators-paidassa pelaamissa kahdeksassa ottelussa (vertailusta puuttuu viime yön Chicago Blackhawks -ottelu) tennesseeläisnippu on tehnyt 1.21 maalia enemmän ottelua kohden kuin kauden ensimmäisissä 16 ottelussa ja ylivoimaprosentti on puolestaan ollut 16 prosenttia korkeampi.

Puhtaasti henkilökohtaisella tasolla Turris on tehnyt ensimmäisten yhdeksän Predators-ottelunsa aikana tehot 2+5, tehotilaston ollessa +2. Tähän mennessä viime kevään Stanley Cup -finalisti onkin ollut eittämättä tämän kolmen seuran vaihtokaupan suurin voittaja.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Samalla Predators on tehnyt itsestään vielä entistä varteenotettavamman mestariehdokkaan, sillä joukkueen kokoonpanosta on Turrisin hankinnan myötä todella vaikea löytää selkeitä haavoittuvuuksia.

Viime kaudella sellaisia löytyi juuri sentteriosastolta.

Predators ei siis saanut kaupassa sitä pelaajaa, jonka se olisi alun perin halunnut, mutta lopulta tennesseeläiset näyttävät voittaneen vaihtokauppa-nimeä kantavassa lotossa ja isosti.