Vaikka pelaaja olisi kuinka tahansa hyvä, ei pelit aina lähde luistamaan. Ja kun näin tapahtuu, saattaa kyseinen alamäki jatkua hyvinkin pitkään, sillä tähtipelaajien kohdalla ei ole kyse taidosta, vaan henkisestä kantista.

Näin esimerkiksi kävi viime kaudella Anze Kopitarille, joka nimettiin Los Angeles Kingsin uudeksi kapteeniksi, ja joka sai vyölleen jättimäisen jatkosopimuksen, joka takasi hänelle 10 miljoonan dollarin vuositulot.

Kopitar kuitenkin petti kaikki odotukset, sillä loistava kahden suunnan sentteri keräsi kauden 76 runkosarjaotteluun vain 12 maalia ja yhteensä 52 tehopistettä. Kaiken lisäksi hänen tehotilastonsa oli pahasti miinuksella, tarkemmin sanottuna -10.

[readmore from=”suomalaiset”]

Mutta tämä kaikki on kääntynyt jälleen voiton puolelle, mikä näkyy myös Kingsin loistavassa pelaamisessa.

Kopitar on nimittäin pelannut tällä kaudella 25 ottelua, joissa hän on iskenyt saman määrän maaleja kuin viime kaudella(!) ja yhteensä 28 tehopistettä.

Kopitar on siis tehnyt saman määrän maaleja kuin viime kaudella, mutta hänellä on kulunut tähän tällä kertaa 51 ottelua vähemmän aikaa. Kopitar onkin tällä hetkellä 39 maalin ja 92 tehopisteen tahdissa, mitkä olisivat hänen NHL-uransa parhaat lukemat.