Antti Niemi on Pittsburgh Penguinsista lähdettyään ehtinyt edustaa jo Florida Panthersia ja Montreal Canadiensia.

Kaikki on kuitenkin tapahtunut niin pienen ajan sisällä, ettei nykyisin Canadiensin väreissä oleva suomalainen ole ehtinyt edes vaihtamaan varusteitaan uusiin väreihin, vaan hän torjuu esimerkiksi edelleen samalla räpylällä kuin Penguinsissa.

Vaan tokkopa tuolla väliä, sillä edessä saattaa hyvinkin olla uusi visiitti hallitsevan Stanley Cup -mestarin paitaan.

Pennsylvanialaisseura nimittäin menetti ykkösvahtinsa Matt Murrayn lasarettiin ja hänen tilaansa tarkkaillaan viikko kerrallaan. Toisin sanoen paluu ei ole tapahtumassa aivan heti.

Penguinsin maalivahtikaksikkona toimii tällä hetkellä duo Tristan Jarry & Casey DeSmith ja heillä on NHL-kokemusta yhteensä viiden ottelun verran. NBC Sports kertookin, että mikäli Penguins ei saa esimerkiksi Ian Colen kauppaamalla houkuteltua samaan kauppaan kenttäpelaajan ohella veteraanimaalivahtia, saattaa seura hyvinkin kääntyä uudelleen Niemen puoleen.

[readmore from=”suomalaiset”]

34-vuotias Niemi joutunee mitä todennäköisimmin jälleen waiver-listalle, josta hänet siis poimittiin ensiksi Floridaan ja sitten Montrealiin. Carey Price on nimittäin jo palannut Canadiensin tolppien väliin ja kakkosvahti Al Montoyan toipuminen aivotärähdyksestä etenee koko ajan.

Toki yksi vaihtoehto on varmasti myös nykyisellä kokemattomalla duolla jatkaminen, aivan kuten Vegas Golden Knights teki tällä kaudella.

Toisaalta Penguinsilla ei ole samalla tavalla varaa tähän, sillä ensinnäkin odotukset joukkuetta kohtaan ovat korkeat ja ailahtelevasti kautensa aloittanut nippu keikkuu niukasti viimeisellä pudotuspelipaikalla.