Florida Panthersin maalinsuulla kiekkoja torjuva Roberto Luongo oli torjuntavastuussa viime yönä, kun Panthers kohtasi kamppailussaan New Jersey Devilsin.

Heikosti koko alkukauden ajan pelannut Panthers onnistui nappaamaan ottelusta mukavan 3-2-voiton, jonka turvin sen pistesaldo kauden 23 ottelusta nousi 20:een.

[readmore from=”suomalaiset”]

Panthersin yksi voiton takuumiehiä oli maalivahti Roberto Luongo, joka jaksaa loistaa yhä vielä vanhoillakin päivillään. Tällä kertaa veteraani nappasi 23 torjuntaa, joten hänen prosenttinsa oli mukava 92.

Samalla Luongo torjui itsensä todella harvinaiseen joukkoon, johon kuului ennen häntä ainoastaan todellinen maalivahtilegenda, Patrick Roy.

Nimittäin kun Luongo nappasi yöltä voiton, oli se hänelle 200 laatuaan Panthers-paidassa. Hänellä on yli 200 voitto (251) myös Vancouver Canucksin riveissä, mikä on NHL-tasolla todella suuri harvinaisuus.

Nimittäin ennen häntä ainostaan Roy on pystynyt nappaamaan 200 eri seurojen riveissä. Hän teki sen Montreal Canadiensissa (289) sekä Colorado Avalanchessa (262).