New York Islanders on kuluvan kauden osalta ainoa joukkue, joka ei ole jäänyt kertaakaan kotiluolassaan pisteittä.

Brooklynilaisseura on pelannut toistaiseksi yhdeksän kotiottelua ja se on voittanut niistä seitsemän. Ainoat tappionsa se on kokenut lokakuun 9. päivä St. Louis Bluesille voittolaukauskilpailun jälkeen sekä marraskuun 8. päivänä jatkoajalla Edmonton Oilersille.

Viime kaudella Islanders oli NHL:n 15. paras kotijoukkue, kun se voitti 41 pelaamastaan kotiottelusta 22 ja hävisi 19. Otteet Barclays Centressä olivat siis viime kaudenkin aikana kohtalaisen korkealla tasolla, mutta toisaalta ei riittävän, sillä paikka pudotuspeleissä jäi lunastamatta.

Joukkueen alakerrassa erinomaista kautta pelaava Nick Leddy saattoikin ikään kuin tietämättään paljastaa, miksi Islanders jäi viime kaudella kevään tosipelien ulkopuolelle.

– Jää on ollut tänä vuonna paljon parempi. Totta kai jäälle kertyy pelin edetessä aina lunta, mutta eron huomaa ja se on merkittävä, Leddy totesi kommentoidessaan joukkueen uskomattomiin kotiotteisiin johtaneita syitä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Niin, viime kaudella Islandersin kotihalli sai reippaasti kritiikkiä ja ennen kaikkea luvattoman heikon jään vuoksi.

Toki se saattoi antaa jonkinlaisen etulyöntiaseman muita joukkueita vastaan, sillä Islanders tottui pelaamaan huonolla jäällä, mutta samalla kotona pelaaminen ei varmastikaan maittanut, kun siihen lisättiin vielä hallin hieman heikko tunnelma.

Tunnelmasta puheen ollen, tilanne vaikuttaa kohentuneen myös niiltä osin.

– Kotiyleisömme on takana tilanteessa kuin tilanteessa.