William Karlssonin kuluva vuosi on ollut sanalla sanoen huikea.

Keväällä Kölnissä jääkiekon maailmanmestaruutta juhlinut ruotsalaistähti jätti Columbuksen pölyt taakseen, ja suuntasi alkaneeksi kaudeksi Las Vegasiin. Sentteri on päässyt ilmiliekkeihin joukkueessa, jonka pelaamisesta on paistanut läpi syksyn ja alkutalven uskomaton ennakkoluulottomuus.

Niin on myös Karlssonin.

Vegas-tähti on nakuttanut 21 otteluun messevät 12 maalia ja yhteensä 20 pinnaa. Joukkuekaveri Erik Haula ylisti 24-vuotiaista ruotsalaista täysin syystä.

– Sinun täytyy vain iloita, koska en ole nähnyt ketään noin kuumana kuin hänet nyt. Toivon vain, että hän jatkaa tätä, koska sitä on hauskaa katsella, itsekin loistavan alkukauden pelannut Haula kehui Las Vegas Sunin mukaan.

Karlssonin panos kuvastaa Vegasin tekemistä mainiosti. Ruotsalainen on ollut, kuten sanottua, joukkueen tapaan ennakkoluuloton, eikä mikään tai kukaan tunnu pysäyttävän Vegasia ainakaan nyt.

Kun tulosta on tullut, on joukkue päässyt yhä kovempiin liekkeihin. Tai päinvastoin – yllättävän kovia liekkejä on seurannut voitto toisen perään.

Oli miten oli, Vegasista on vaikea etsiä heikkouksia. Karlsson painottikin sitä, että ei hän yksin tulosta ole tehnyt.

– Olen tehnyt niin monta maalia viime aikoina, joten varmasti pelaan elämäni parasta jääkiekkoa juuri nyt, ruotsalainen aloitti, ja jatkoi:

– Pelaan kahden hienon ketjukaverin kanssa, jotka auttavat paljon. Luulen, että se on kaiken (onnistumisen) yhdistelmä, hän kehaisi.

Karlssonin laiturit ovat viime peleissä olleet kanadalainen Jonathan Audy-Marchessault ja hänen maanmies Reilly Smith. Kumpikin laitahyökkääjä hätyyttelee jo 20 pinnan rajapyykkiä.

Mutta vaikka vire on ollut loistavaa, ei se oikeuta leijumiseen. Joukkueensa sisäisessä laukaisupörssissä kolmantena 49 kudilla olevan Karlssonin pitää jatkaa virettään.

– Kun olet kuuma, olet kuuma, ja hänellä on kuuma maila nyt. Haluamme, että hän ampuu niin paljon kuin hän voi, päävalmentaja Gerard Gallant huomautti.

Vegasin liitoa yrittää seuraavaksi pysäyttää Arizona Coyotes. Länsirannikon paikallinen alkaa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä kello 03.