Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov on ollut kuluvalla kaudella kertakaikkisen ilmiömäisessä vedossa.

Jos Kucherovia väittää tällä hetkellä koko NHL:n parhaaksi pelaajaksi, sitä ei ole kovinkaan kaukana totuudesta. Oikeastaan kyseisen tittelin suhteen ainoa uhkaaja on joukkue- ja ketjukaveri Steven Stamkos.

Kaikilla pelaajilla – kyllä, myös niillä kaikkein kirkkaimmilla tähdillä – on omat esikuvansa. Yhteinen nimittäjä yleisesti ottaen on kuitenkin se, että esikuvat ovat niitä, jotka ovat pelanneet silloin, kun itse on ollut pieni, eivätkä siten pelaa enää (pois lukien Jaromir Jagr).

Näitä esikuvia kopioidaan; ensiksi katsotaan peli ja viimeistään seuraavana päivänä suunnataan jäälle kokeilemaan niitä samoja kikkoja.

Myös Kucherovilla on ollut entisaikojen pelaajien osalta satavarmasti omat esikuvansa, mutta sellainen löytyy myös nykypäivän NHL-kaukaloista, eikä kyse ole Jagrista. Lightning-tähti nimittäin pyrkii imitoimaan Chicago Blackhawksin Patrick Kanea.

– Kaikki, mitä hän tekee, näyttää niin helpolta ja sulavalta. Hän on uskomaton pelaaja. Joka kerta kun pelaamme heitä vastaan, seuraan vain häntä, ja minulla on areenan parhaat paikat, Kucherov paljastaa Tampa Bay Timesille.

Kucherovin alku kauteen on ollut ilmiömäinen, sillä hän on tehtaillut 20 ensimmäiseen otteluun uskomattomat tehot 17+16=33. Hänen tekemisessään näkyykin todella paljon Kanea ja hyvä esimerkki on rystylaukaus: Kucherov on kellaristaan löytyvällä tekojäällä ”masteroinut” rystynsä huippuvaaralliseksi aseeksi, aivan kuten Kanen kohdalla on.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ihailu ei ole kuitenkaan yksipuolista, joskaan Kane ei vie touhua samoihin sfääreihin kuin Kucherov.

– Hän on uskomaton pelaaja. Hän on yksi liigan dynaamisimmista pelaajista, jollei jopa kaikkein dynaamisin, Kane puolestaan kehui Kucherovia.

EDIT [23.11.2017, 05:17]: Kaksikko kohtasi toisensa yön NHL-kierroksella kaukalossa ja tällä kertaa Kucherov todella pääsi seuraamaan aitiopaikalta Kanen tähtiloistoa, kun Blackhawks-laituri iski kaksi maalia. Ottelu päättyi jatkoajalla Lightningin 3-2-voittoon. Kucherov jäi ottelussa tehopisteittä.