Matt Duchenen nimi ehti keikkua siirtohuhuissa lähestulkoon kaksi vuotta, ennen kuin hänet kaupattiin.

Taitava kanadalaissentteri siirtyi muutama viikko sitten nähdyssä jättimäisessä kolmen seuran vaihtokaupassa Ottawa Senatorsiin.

Senators luopui Duchenen saadakseen tähtihyökkääjä Kyle Turrisista, ykkösvaraus Shane Bowersista, maalivahti Andrew Hammondista sekä ykkös- ja kolmoskierroksen varausvuoroista.

Hinta oli siis massiivinen ja toistaiseksi kauppa näyttäytyy todella surullisessa valossa Senatorsille.

Duchenen saapumisen jälkeen Senators on nimittäin voittanut viidestä ottelustaan kaksi ja on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa. Joukkue halusi Duchenen hankinnalla tuoda lisää maalintekovoimaa, mutta lopputulos on ollut jotain ihan muuta: ennen Duchenen hankintaa Senators teki 3,5 maalia ottelua kohden ja sen jälkeen keskiarvo on ollut vaatimaton 2,2.

Luonnollisestikaan joukkueen heikko suoritustaso ei ole pelkästään Duchenesta kiinni, mutta hänellä on ollut isossa kuvassa valitettavan negatiivinen osa: hän ei nimittäin ole kuuteen ensimmäiseen otteluunsa tehnyt pistettäkään ja lisäksi hänen tehotilastonsa näistä peleistä on karmaiseva -8.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Kun tähän yhtälöön lisätään se, että esimerkiksi Turris on tehnyt viidessä ensimmäisessä Nashville Predatorsin paidassa pelaamassaan ottelussa tehot 2+3 ja merkkauttanut tehotilaston +2, saa se asiat näyttämään vielä pahemmilta.

Ja ettei nyt kukaan vedä herneitä nenään, niin luonnollisesti kyse on todella pienestä otannasta, joka ei kerro mistään muusta kuin luvattoman heikosta alusta.

Samalla tuo otanta antaa kuitenkin melkoista aihetta huoleen, sillä Senators ei saanut kaupasta millään muotoa sitä, mitä se haki, ja Duchene ei voi todellakaan laittaa kaikkea sopeutumisvaikeuksien piikkiin.