Olli Jokisen merkitys pelaajana oli valtava Florida Panthersille ja nyt hän auttaa seuraa myös pelaajauransa päätyttyä.

Yksi kaikkien aikojen suomalaisista NHL-hyökkääjistä, Olli Jokinen, perusti yhdessä ex-joukkuekavereidensa Petr Sykoran, Radek Dvorakin ja Tomas Vokounin kanssa Etelä-Floridaan jääkiekkoakatemian helmikuussa 2016.

Tarkoituksena oli ennen kaikkea tarjota paikallisille pelaajille mahdollisuus jäädä kehittymään Floridaan, mutta nyt tavoitteet ovat jo paljon kovemmat. Ja miksi eivät olisi, South Florida Hockey Academy (SFHA) ja Florida Panthers aloittivat juuri yhteistyön.

Yhteistyö mahdollistaa SFHA:n, jonka jokainen joukkue pelaa Yhdysvalloissa korkeimmilla mahdollisilla sarjatasoilla, alaisuudessa pelaavien pelaajien harjoittelun IceDenissä. IceDen on Panthersin oma harjoitusrakennus, josta löytyy muun muassa kolme kaukaloa.

– Haluamme tehdä tästä paikasta maailmanlaajuisen voimanpesän (powerhouse) – emme pelkästään Yhdysvalloissa. Nämä fasiliteetit, jotka meillä täällä on, tulee auttamaan meitä pelaajien rekrytoimisessa ympäri maailman, ja erityisesti Pohjois-Amerikassa, Jokinen paaluttaa Sun-Sentinelin haastattelussa.

– Paikallisille pelaajille tämä puolestaan tarjoaa mahdollisuuden jäädä kotiin ja pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Myös Panthersin suunnalla iloittiin uutisesta, joskin hieman erilaisesta näkökulmasta.

– On mahtavaa saada nämä kaverit (Jokinen ja kumppanit) takaisin tähän rakennukseen. Haluamme olla enemmän tekemisissä alumni-pelaajiemme kanssa, Panthersin entinen kovanaama ja nykyinen bisnespuolen varapresidentti Shawn Thornton hehkuttaa.

– Tiedämme aiempien omistajien (Panthersin) olleen hieman hajanaisia, ennen kuin nykyiset ottivat homman haltuun ja he olivat todella iloisia näiden kavereiden liittyessä osaksi Panthers-perhettä.