Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby on lajitaidoiltaan yksi maailman parhaita pelaajia. Kyseessä on nimittäin talentti, jollaisia näkee käytännössä vain yhden kokonaisen sukupolven aikana.

Tästäkin huolimatta kyseistä kanadalaista ei saa käsitellä silkkihansikkain, kun siihen ei ole aihetta.

Ja oikeastaan tilanne on tällä hetkellä juurikin tämä. Odotuksiin nähden Crosbyn edesottamukset ovat nimittäin olleet surkeita, vaikkakin monelle muulle nämä kelpaisivat vallan mainiosti.

Crosby on pelannut tähän mennessä 22 ottelua, joissa hän on iskenyt kuusi maalia ja yhteensä 16 tehopistettä. Kyllä, lukema olisi monelle muulle pelaajalle erinomainen, mutta ei Crosbylle.

Kaiken lisäksi Crosbyn tehotilasto on koko sarjan neljänneksi huonoin, -12.

Nyt mediajätti ESPN on lytännyt Crosbyn tekemisen juuri tilastojen valossa. Myös ESPN huomauttaa, että pisteet kelpaisivat monelle muulle, mutta ei Crosbylle.

Syyksi ESPN latoo tälle kaikelle sen, että Crosbyn kaksi viimeisintä kautta alkaa nyt näkymään negatiivisella tavalla. Hän on pelannut muun Penguins-lauman tavoin kaksi viimeisintä kautta päätyyn asti, mikä näkyy tällä hetkellä hänen peliesityksissä.

Penguinsin sisäistä pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Phil Kessel, kun taasen Evgeni Malkin on tilastossa toisena. Penguins majailee oman divisioonansa kolmantena.