New Jersey Devilsin hattua päässään kantanut Steven Simminger on tuomittu vankilaan hänen puukotettua toisen mieshenkilön kuoliaaksi.

Oikeudenkäynti vuoden 2016 tapahtumien osalta on nyt saatu päätökseen ja Simminger tuomittiin ensimmäisen asteen murhasta. Hän saa teostaan elinkautisen vankeustuomion, joka tullaan julistamaan virallisesti tammikuussa.

Kaikki sai alkunsa, kun räppärinä tunnettu 24-vuotias Colin McGovern oli ollut liikenteessä kaveriporukkansa kanssa ja yksi kaveruksista oli havainnut Simmingerin päässä Devilsin lippalakin.

Kyseinen nimeltä mainitsematon kaveri oli huikannut ohi kävelleelle Simmingerille ”Devils on hanurista” ja tämän seurauksena eri päihdeaineiden vaikutuksen alaisuudessa ollut Simminger menetti malttinsa, puukottaen McGovernia – siis ikään kuin väärää kaveria – kymmenen kertaa.

Simmingerillä oli ollut taskussaan kaksi veistä ja hän oli kaivanut niistä siis toisen esille. Kyseessä on veitsi, joka on terävä molemmista reunoista.

[readmore from=”suomalaiset”]

McGovern ei asunut Philadelphiassa, jossa puukotus tapahtui, vaan hän oli tullut kaupunkiin juhlimaan Pyhän Patrikin päivää kavereidensa kanssa.

Tuomiota luettaessa 42-vuotiaan Simmingerin, joka oli ollut vuosien ajan alkoholin väärinkäyttäjä ja joka oli menettänyt vuonna 1994 tapahtuneessa auto-onnettomuudessa osan toisesta jalastaan, kasvoilla ei tapahtunut minkäänlaista muutosta.

Nimenomaan elinkautista tuomiota hakenut syyttäjä oli kuvaillut Simmingeriä ”tikittäväksi aikapommiksi”. Simmingerin asianajaja puolestaan vetosi itsepuolustukseen ja kertoi asiakkaansa pelänneensä tilanteessa henkensä puolesta.

Tuomiosta kertoi Philly.com.