Ensimmäinen kausi 2016-17 WHL:ssä toi Swift Current Broncosin paidassa 72 runkosarjan ottelussa peräti 86 pistettä, 14 pudotuspeliottelussa pisteitä kertyi kahdeksan syötön verran.

Tänä syksynä 21 ottelun jälkeen saldo on uskomaton 16+38.

Florida Panthersin kesän 2017 kakkoskierroksen varaus Aleksi Heponiemi on antanut sanalla sanoen uskomattomia näyttöjä taidoistaan rapakon takana. Ilveksen junnuista rapakon taakse viime kaudeksi lähtenyt suomalaissentteri ei WHL:ään lähtöä kadu, vaikka miesten pelejä ei vielä vyölle olekaan kertynyt.

Ilveksen paidassa se olisi saattanut olla mahdollista.

– Kyllä itse sanoin saman tien, että totta kai olen valmis lähtemään ja haluan lähteä. Iloisin mielin tulin tänne jo viime kaudella, Heponiemi paljastaa nhl.comin suomenkielisillä sivustoilla.

Ennen WHL:ään siirtymistä Heponiemi loisti Ilveksen A- ja B-junioreissa kyseisten ikäluokkien pääsarjoissa. B-ikäisissä pisteitä syntyi kaudella 2015-16 yli piste per peli -tahtiin, eikä saldo A-nuorissakaan ollut tuolloin kovin paljon huonompaa.

Heponiemi näkee, että vaikka hän on ainakin pisteiden valossa myös toisella puolella palloa samankaltaisessa tahdissa, on tie NHL:ään rapakon takana realistisempi.

– Uskoin, että tämä oli parasta omalle kehitykselle ja paras tie NHL:ään. Täällä oppii aika paljon itsenäisiä asioita. Ehdottomasti on hyötyä muutenkin elämässä, Heponiemi listaa.

Entä, miten peli eroaa WHL:ssä verrattuna Suomen juniorisarjoihin?

– Aika reilusti on kovatasoisempaa. Paljon ammattimaisempaa meininkiä. Ihan eri planeetalta, Heponiemi kuvaili Ilves-juniorivuosiensa ja WHL:n eroa.