Montreal Canadiensin alkukausi on ollut niin heikko, että seurassa saattaa olla edessä todella jättimäisiä muutoksia.

Kuluvan NHL-kauden ensimmäinen neljännes on osoittanut Canadiensin johtoportaalle sen, ettei joukkueen nykyrosterista ole yksinkertaisuudessaan menestymään.

Peli kulkee ajoittain todella mallikkaasti, mutta omissa soi aivan liikaa ja samaan aikaan oma maalinteko tuottaa valtavia ongelmia. Esimerkiksi viimeisten viiden ottelun aikana joukkue on tehnyt seitsemän maalia ja päästänyt 17. Kaiken kukkuraksi näistä seitsemästä tehdystä neljä syntyi yhdessä ottelussa.

Viimeistään loppuviikon aikana Canadiensin surkeus konkretisoitui, kun se hävisi ensiksi kotonaan NHL:n alkukauden heikoimmalle joukkueelle, Arizona Coyotesille, lukemin 4-5 ja kaksi päivää myöhemmin Toronto Maple Leafs nöyryytti sitä 0-6-lukemin.

Aivan viime aikoina Pohjois-Amerikassa on liikkunut todella laajalti huhuja, ettei sivussa jo useamman viikon ajan ollut Carey Price olisi oikeasti loukkaantunut, vaan taustalla olisi jotain paljon suurempaa. Samalla hänen kohdallaan kauppaamista on alettu pitää jopa potentiaalisena vaihtoehtona (LUE LISÄÄ).

Vaan nyt Pohjois-Amerikan suunnalta kuuluu todella villejä asioita. Esimerkiksi NHL Trade Rumors -sivusto kertoo Canadiensin olevan valmis aloittamaan täydellisen uudelleenrakennusprojektin ja kauppaamaan myös Shea Weberin, Max Paciorettyn sekä Alex Galchenyukin.

Yleisesti ottaen uskomus on, että mikäli Canadiens todella aloittaa täydellisen tyhjennysmyynnin, ensimmäinen lähtijä on Pacioretty.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Sen sijaan ensi kaudesta 10,5 miljoonan dollarin palkkaa nauttivan Pricen myyntiä pidetään juuri hänen sopimuksensa myötä hankalana.

Sen sijaan NHL Trade Rumors -sivusto kertoo useamman seuran olevan kiinnostunut Weberistä, vaikka 32-vuotiaan kanadalaisen sopimus ulottuu vuoteen 2026 saakka ja hänen cap hit on 7,857 miljoonaa dollaria.

Mikäli Canadiens aloittaa myymään supertähtiään, tarkoittanee se suurella todennäköisyydellä potkuja GM Marc Bergevinille, sillä siinä kohtaa hän ikään kuin myöntää epäonnistuneensa tehtävässään pahemman kerran.