Winnipeg Jets laittoi melkoisen näytöksen pystyyn toisessa erässä, kun se isännöi sensaatiomaisen hyvin kautensa aloittanutta New Jersey Devilsiä.

Ottelun avauserä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua oikein urakalla. Ensiksi Kyle Connor vei ajassa 25:51 isännät 1-0-johtoon, mutta vain 61 sekuntia myöhemmin Brian Gibbons tasoitti ottelun.

Sen jälkeen Jets meni kuitenkin menojaan, sillä se iski seuraavien minuutin ja 35 sekunnin aikana kiekon peräti kolme kertaa Cory Schneiderin selän taakse. Näistä kolmesta osumasta ensimmäinen syntyi Patrik Laineen lavasta, kun hän ohjasi Nikolaj Ehlersin laukauksen sisään…

NHL

@NHL
Second period. ALL @NHLJets with five goals.

Highlights: atnhl.com/2zghuT6 #NJDvsWPG

..ja seuraavana osuivat Jacob Trouba sekä Matt Hendricks. Lopulta Jets iski vielä erän viidennen osumansa, Mathieu Perreaultin toimesta, kun pelikellossa oli jäljellä enää vain vajaat pari minuuttia.

Myös Jetsin toisella suomalaishyökkääjällä, Joel Armialla, oli iso rooli maalikarkeloissa, sillä hän toimi kakkossyöttäjänä sekä joukkueensa neljännessä että viidennessä maalissa.

Sensaatiomaista kautta pelaava tulokaspuolustaja Will Butcher, joka myös syötti joukkueensa 1-1-tasoituksen, teki päätöserässä NHL-uransa avausmaalin. Se olikin erän ainoa osuma, joten Jets korjasi ottelusta pisteet lukemin 5-2.

Ottelun myötä Butcherilla on 18 ottelusta kasassa häikäisevät tehot 1+14=15.

[readmore from=”suomalaiset”]

Laineen iskemä 2-1-maali puolestaan tarkoitti sitä, että hän on yltänyt kahdeksassa perättäisessä ottelussaan tehopisteille, iskemällä niissä tehot 6+3. Samalla hän tällä suorituksellaan sivusi omaa ennätystään, sillä myös viime kaudella hän nakutti pisteitä kahdeksassa ottelussa putkeen.

Kyse ei ole saavutuksesta, johon ihan jokainen ”jamppa” kykenee, vieläpä kahdella ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

Tässä kohtaa voidaankin puhua todellisesta ketsuppipullon räjähtämisestä auki kertaheitolla, sillä ennen nykyistä putkeaan hänellä oli neljän ottelun pisteetön putki.