Suomalaisvahti Antti Niemi pääsi debytoimaan Montreal Canadiensin maalilla, kun hänet vaihdettiin sisään kesken ottelun.

Canadiens oli täysi vastaantulija kotiottelussaan Toronto Maple Leafsia vastaan. Ottelun avauserä mentiin vielä maalittomissa merkeissä, ja se oli itse asiassa isäntien selkeää hallintaa, mutta ottelun puolivälin jälkeen vieraat iskivät kiekon 37 sekunnin sisään kahdesti Charlie Lindgrenin selän taakse.

Tästä Canadiens ei toipunut, vaan heti kolmannen erän alkajaisiksi Connor Brown niittasi taululle jo 0-3-lukemat. Hieman ennen päätöserän puoliväliä maalinteossa onnistuivat puolestaan James van Riemsdyk sekä Auston Matthews ja Lindgren sai tarpeekseen.

Niinpä Canadiens-maalille luisteli suomalaisvahti Antti Niemi, joka hankittiin Montrealiin paikkaamaan Carey Pricen ja Al Montoyan loukkaantumisia.

Kyseessä oli jo Niemen kolmas debyytti tällä kaudella, sillä hän aloitti kautensa Pittsburgh Penguinsissa, jonne siirtyi kesällä, jatkoi sieltä matkaansa Florida Panthersiin ja päätyi siis jo toistamiseen kuluvalla kaudella waiver-listan kautta uusiin maisemiin.

Valitettavasti NHL:n surkeimmat torjuntatilastot omaava suomalaiskonkari ei onnistunut pelaamiensa 11 minuutin ja yhden sekunnin aikana pitämään maaliaan puhtaana, vaan ajassa 55:27 kaukaloon palannut Matthews iski illan toisensa.

Ottelu päättyi lopulta Maple Leafsin voittoon lukemin 6-0.

Sebastian Aho iski taas maalin

Aivan, kuten viime kaudella, Carolina Hurricanesin Sebastian Aholla otti todella pitkään tehdä kauden ensimmäinen maalinsa: vuosi sitten hän iski kauden avausosumansa 14 ottelussa, tällä kaudella 16:ssa.

Kun tuo kauden avausmaali näki päivänvalonsa, suomalainen ei ole juurikaan taakseen katsellut. Hän on nimittäin iskenyt nyt kolmessa perättäisessä ottelussa maalin ja samalla tehtaillut niissä pisteet 3+3.

Viime yönä Aho vastasi ottelun voittomaalista, kun Hurricanes matkasi Buffalo Sabresin vieraaksi.

Hurricanes oli siirtynyt ottelun toisessa erässä Justin Williamsin osumalla johtoon, mutta päätöserässä Sabresin Evander Kane tasoitti ajassa 52:27.

Aho ei kuitenkaan suostunut tätä katselemaan, vaan hän iski ottelun maalin pari minuuttia myöhemmin, tarkalleen ottaen aikaan 55:15, joskin siihen tarvittiin myös melkoinen määrä tuuria.

Carolina Hurricanes

@Canes
That's now three goals in the past three games for @SebastianAho. #Redvolution #CARvsBUF

Lopulta Joakim Nordström sinetöi tyhjään maaliin Hurricanesin 3-1-voittolukemat.

Samassa jatkoa sai myös Teuvo Teräväisen pisteputki, sillä hän toimi ykkössyöttäjänä (heitti roikon) Ahon iskemässä voittomaalissa. Hurricanesin sisäistä pistepörssiä johtava suomalaisnuorukainen on nyt niitannut kolmeen viime otteluun tehot 3+4.