Detroit Red Wingsin ja Calgary Flamesin välisestä ottelusta on mennyt jo monta päivää, mutta edelleen se aiheuttaa keskustelua molemmissa leireissä.

Tilanteesta on jo jaettu pelikieltoja, sillä Red Wingsin Luke Witkowskille tuomittiin kymmenen ottelun pelikielto ja puolestaan Flamesin nuori Matthew Tkachuk sai yhden ottelun pelikiellon.

Ottelun jälkipyykki on tuomituista pelikielloista edelleen kesken ja nyt Flames-puolustaja Travis Hamonic, joka siirtyi seuraan viime kesänä, on avannut sanaisen arkkunsa. Hän nimittäin joutui lähes täysin puolustuskyvyttömänä ottamaan vastaan nyrkiniskuja.

– Mantha on nuori ja hyvä pelaaja – kehaisen häntä sen verran – mutta hän tulee oppimaan, että on olemassa koodi. Kun makaan puolustuskyvyttömänä maassa, ja hän alkaa jaella iskuja, se ei ole tappelu, Hamonic jyrähti CBS Detroitin mukaan.

– Hän tulee nuorena pelaajana oppimaan satavarmasti; tuollainen ei ole hyväksyttävää.

Manthan ja Hamonicin välinen tilanne näkyy kohdasta 0:29 alkaen, vaihtoaition luukun tuntumassa.

Will Burchfield

@burchie_kid
Here's where it hit the fan tonight @LCArena_Detroit between #RedWings and #Flames. That's Mantha on top of Hamonic between the benches.

Red Wingsin päävalmentajana toimiva Jeff Blashill tuli puolustamaan suojattiaan varsin heppoisin asein.

– Mantha ei varsinaisesti jaellut iskuja ja hän olisi voinut tehdä paljon pahempaakin jälkeä. Hän ei tehnyt juuri mitään.

Toki Blashill nosti esiin vastaavanlaisen tilanteen, joka nähtiin Flamesin Troy Brouwerin ja Red Wingsin Justin Abdelkaderin välillä. Kaksikko otti nyrkein yhteen, ja Blashillin mukaan Brouwer jatkoi lyömistä, vaikka Abdelkader oli jo polvillaan.

I liked a @YouTube video youtu.be/UDoGwYMLBFg?a Justin Abdelkader vs Troy Brouwer Nov 9, 2017

– Kun katsotte heidän välistä tappelua, näet ”Abbyn” jäässä ja samaan aikaan häneen kohdistettiin iskuja. Kannattaa siis olla varovainen, ketä tässä kukin lähtee syyttelemään.