NHL on virallisesti valinnut vuoden 2019 Winter Classic -ottelussa pelaavat joukkueet.

Chicago Blackhawks ja Boston Bruins. Kuulostaako jokseenkin tutulta?

Ei ihme sillä Blackhawks on ollut mukana vuosina 2009, 2015 ja 2017, kun taas Bruins on nähty tässä erittäin voimakkaasti odotetussa tapahtumassa vuosina 2010 ja 2016.

Ja nyt nämä joukkueet tulevat ottamaan toisistaan mittaa vuoden 2019 Winter Classic -ottelussa.

NHL onkin luonut koko tapahtumasta vain tiettyjen joukkueiden faneja suosivan hegemoniatapahtuman. Kun nimittäin mukaan lasketaan tämän ja ensi kauden Winter Classic -tapahtumat, 12 vuoden aikana mukana on ollut ainoastaan 11 joukkuetta, kun niitä olisi voinut olla 24.

Onkin totaalisen pöyristyttävää, että Blackhawksille tämä on siis jo neljäs kerta; toisin sanoen joukkue nähdään Winter Classic -ottelussa joka kolmas vuosi. Ja Bruinsille tämä on kolmas kerta.

Lisäksi Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers sekä Washington Capitals ovat olleet jokainen mukana kahdesti ja tämän kauden jälkeen tuolle listalle lisätään myös New York Rangers sekä Buffalo Sabres.

Kaikista mukana olleista joukkueista siis vain kolme on ollut korkeintaan kerran mukana.

Missä järki?

NHL onkin kovaa vauhtia tuhoamassa koko tapahtuman idean. Eikö tällainen mahdollisuus tulisi nimittäin tarjota mahdollisimman monelle seuralle ja mahdollisimman monien joukkueiden faneille?

Ehdottomasti tulisi, koska tämä jatkuva samojen seurojen pyörittely alkaa olla melkoisen tylsää myös puhtaasti jääkiekon ystäville – siis niille, jotka eivät varsinaisesti fanita mitään seuraa.

Onkin haikeaa muistella aivan niitä ensimmäisiä Winter Classic -otteluita ja sitä hetkeä, kun HBO:n 24/7 Road to Winter Classic -ohjelma alkoi pyöriä. Silloin kaikki oli vielä uutta ja mahtavaa, kun taas nykyisin ”joudut” vuosi toisensa jälkeen seurata niitä samoja seuroja ja samoja valmentajia.

Toki NHL on tarjonnut Stadium Series -otteluissa muitakin joukkueita, mutta ei niissä ole sitä samanlaista hohtoa. Itse asiassa ulkoilmaotteluita ei pitäisi olla kuin yksi kauteen, koska juuri se tekee siitä niin spesiaalia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaikkein karuin tilanne on Läntisessä konferenssissa pelaavien seurojen faneilla. Sieltä mukana ovat nimittäin olleet vain Blackhawks ja Blues (Red Wings nykyisin Itäisessä konferenssissa), joskin ensimmäisenä mainittu onkin sitten ollut mukana koko konferenssinsa edestä.

Summa summarum: Kaikkia seuroja tulisi eittämättä kohdella tasapuolisesti, koska jokaisen pelaajan, jokaisen valmentajan ja jokaisen fanin tulisi saada kokea se tunne, kun oma joukkue luistelee Winter Classic -jäälle.

Ja kuten todettua, jatkossa vain yksi ulkoilmaottelu kautta kohden. Kiitos!