Kun katsoo Jussi Jokisen roolia kahdessa ensimmäisessä ottelussa uuden seuransa Los Angeles Kingsin paidassa, voisi äkkiseltään kuvitella, että mikään ei muuttunut Edmonton Oilersista lähdön jälkeen.

Nelosketju. Peliaikaa kahteen otteluun yhteensä 24:08. Jälkimmäinen ottelu tyystin ilman ylivoimavastuuta.

Aivan oikein. Paperilla mikään ei näytä muuttuneen.

Vaan yksi asia on toisin Edmontonissa vietettyyn aikaan verrattuna ja se näkyy jo tällä erittäin pienellä otannalla Jokisen pelissä: häneen luotetaan Los Angelesissa.

Jokinen itse kertoi LA Kings Insiderille ennen ensimmäistä Kings-otteluaan, ettei hän saanut koskaan valmentajansa luottamusta Edmontonissa ja se vaikutti aidosti hänen pelaamiseen.

”En onnistunut hankkimaan hänen luottamustaan ja pelaajana tunnet sen, kun valmentajalla ei ole luottoa sinuun. Olen ollut tässä liigassa riittävän pitkään tietääkseni sen.”

”Viime viikolla koin, etteivät asiat etene Edmontonissa mihinkään suuntaan, joten tiesin jotain tapahtuvan ja olen nyt todella iloinen tästä uudesta mahdollisuudesta.”

Niin. Ikään kuin häntä ei olisi koskaan tosissaan edes haluttu Edmontoniin, sillä hän ei saanut missään vaiheessa kunnon mahdollisuutta.

Sen sijaan Los Angelesiin hänet haluttiin.

Erinomaisesti kautensa aloittanut seura ei nimittäin huvikseen lähde muuttamaan voittavaa rosteria; kun niin tehdään, sille on olemassa oma erittäin pätevä syynsä.

Sitä syytä on turha sen enempää arvuutella, mutta jollain tasolla Kingsin valmennus- ja johtoportaassa nähtiin, että Jokisesta on auttamaan seuraa menestymään.

Ja nyt tämä seuran halu Jokista kohtaan näkyy 34-vuotiaan suomalaishyökkääjän pelissä. Ensimmäisessä pelissä? 0+1. Toisessa pelissä? 0+1. Vaikka siis rooli on ollut toistaiseksi sama kuin Edmontonissa, meininki on ollut täysin eri.

Tällä menolla suomalaiskonkari ei tule kovinkaan pitkään olemaan nelosketjussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Jokinen on ollut lähestulkoon aina elementissään, kun hänet on kaupattu kesken kauden. Näin nimittäin tapahtui, kun Tampa Bay Lightning kauppasi hänet Carolina Hurricanesiin ja tarina oli sama, kun tie kävi Carolinasta Pittsburgh Penguinsiin.

Onkin helppo ennustaa, että Jokisen loppukaudesta on ilman mitään sen suurempia vastoinkäymisiä tulossa todella voimakkaasti nousujohteinen.

Itse asiassa uskallan allekirjoittaa seuraavan väitteen: Jokinen tulee pelaamaan itselleen jatkosopimuksen Los Angeles Kingsiin, ja aivan kuten Carolinassa sekä Pittsburghissa, ensimmäisestä täydestä kaudesta tulee erinomainen.