Calgary Flamesin omistajien intresseissä on rakentaa uusi halli, mutta ajatukset pormestarin kanssa eivät ole käyneet millään muotoa yhteen.

Calgaryssa oli hiljattain vaalit ja Flamesin johtoporras asettui istuvan pormestarin vastaehdokkaan puolelle. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan virkaan valittiin uudelleen Naheed Nenshi.

Flamesin ja Nenshin välinen ongelma on ollut se, ettei pormestari ole suostunut käyttämään kaupungin varoja uuden hallin rakentamiseen. Vastatoimena Flamesin johtoporras on uhannut vaihtaa kaupunkia.

NHL:n komissaari Gary Bettman ei ottanut suoraan kantaa Flamesin tilanteeseen – jättäen siis seuran nimen mainitsematta – mutta jokainen tietää, mistä seurasta hän puhui.

– Me uskomme kaikkiin markkina-alueisiin, joilla meillä on tällä hetkellä seura. Emme siis pyri uhkailemaan markkina-alueita, mutta mikäli joukkue tarvitsee uuden hallin pysyäkseen kilpailukykyisenä, elinkelpoisena ja saadakseen vakautta, eikä sellaista syystä tai toisesta järjesty, jossain kohtaa omistajien on tutkittava muita vaihtoehtoja, Bettman paljasti Sportsnetille.

– Emme koskaan uhkaile yhteisöjä. Kaikki, mitä tapahtuu, on osa luonnollista evoluutiota. Jos seura tarvitsee uuden hallin, eivätkä he saa sellaista, sitten asioita alkaa tapahtua.

Toisin sanoen Flamesin jatko Calgaryssa on toden teolla uhan alla, sillä seuran kotihallina toimiva Scotiabank Saddledome ei enää täytyä albertalaisseuran vaatimuksia.

Bettman ei myöskään usko siihen, että Flamesin johtoportaalla olisi enää minkäänlaisia mahdollisuuksia edetä asiassa pormestarin kanssa.

– Minun ymmärrykseni mukaan – tätä pitäisi itse asiassa kysyä Flamesilta – he luopuivat hallihaaveista jo hyvissä ajoin ennen vaaleja, koska se oli heidän mielestään tyhjänpäiväistä.

Tällä hetkellä NHL-kartalle pyrkivät sekä Seattle että Houston. Myös Quebec on mukana listalla, mutta Bettman ei ollut kovinkaan optimistinen kanadalaiskaupungin suhteen, vaikka Montreal Canadiensin omistaja Geoff Molson seisoikin ajatuksen takana.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Kun jokin markkina-alue menettää joukkueen siksi, koska tarjolla ei ole asianmukaista hallia ja ylipäätään sellaisesta ei ole toiveita, sellaisen paikan on todella vaikea saada joukkuetta takaisin.

– Miten pitkään Winnipegiltä vei, että he saivat joukkueen takaisin, Bettman päätti kannanottonsa kysymykseen.

Myös New York Islanders on samankaltaisessa tilanteessa ja myös siis brooklynilaisseuran tulevaisuus on täysin auki.