Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineen laukausta pidetään yleisesti ottaen jopa koko jääkiekkomaailman vaarallisimpana.

Laine on tällä saralla lähes jokaisen papereissa vähintäänkin Top 3:ssa, yhdessä Alexander Ovechkinin ja Steven Stamkosin kaltaisten supertähtien kanssa.

Nyt tuolle samaiselle listalle voidaan eittämättä miettiä yhden lisänimen heittämistä. Vancouver Canucksissa tulokaskauttaan pelaava Brock Boeser nimittäin omaa vastustajan ja maalivahtien näkökulmasta kertakaikkisen karmaisevan rannelaukauksen.

Kuluvalla kaudella 20-vuotiaan laiturin pyssy on puhunut kuudesti ja viimeisin niistä nähtiin viime yön ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Ryan Quigley

@ryanquigz
Awful turnover by Oscar Lindberg. You don't want to give Brock Boeser a chance like this.

Useat eri asiantuntijat ovat jo ehtineet ylistää Boeserin erinomaista laukausta ja itse asiassa monet laukausta tarkemmin läpikäyneet asiantuntijat ovat verranneet sitä Laineen vastaavaan sanoin ”uskomattoman samanlainen”.

Valitettavasti yllä oleva video ei täysin konkretisoi sitä voimaa, jonka hän rannarinsa taakse saa, mutta jotain osviittaa se antaa. Lisäksi jokainen, joka on nähnyt Boeserin pelaavan, tietää, mistä tässä puhutaan.

Laitetaanpa vielä toinen video:

Pacific Hockey

@pacific_hockey
Replay of @BBoeser16 's hat trick goal! #canucks #nhl #hockey

Boeserille hänen tulokaskautensa alku on ollut ikimuistoinen, sillä hän on tehtaillut 16 pelaamaansa otteluun pisteet 6+10=16; hänellä on esimerkiksi saman verran pisteitä Sidney Crosbyn kanssa, vaikka Pittsburgh Penguins -kapteeni on pelannut viisi ottelua enemmän.

Canucksin vuoden 2015 NHL Draftin ensimmäisellä kierroksella (#23) varaama Boeser tuleekin eittämättä taistelemaan kuluvalla kaudella parhaan tulokkaan tittelistä.