Minnesota Wild menetti viime kesänä suomalaishyökkääjä Erik Haulan Vegas Golden Knightsiin laajennusdraftin kautta.

  • Ylivoima? Check.
  • Alivoima? Check.
  • Maalinteko? Check.
  • Rouhiminen? Check.
  • Keskellä pelaaminen? Check.
  • Laidassa pelaaminen? Check

Check, check ja check.

Kun aletaan miettiä, millainen pelaaja Erik Haula on, hänen arvonsa ymmärtää kaikkein parhaiten käymällä läpi kaikki mahdolliset roolit, joita hyökkääjille on tarjolla.

Viimeistään näin tehdessään sitä ymmärtää, miten kokonaisvaltainen pelaaja 26-vuotias suomalainen on; todellinen valmentajan unelmapelaaja.

Kaiken kaikkiaan Haula on pelannut uudessa seurassaan, Golden Knightsissa, 14 ottelua ja tehtaillut niissä pisteet 6+5=11.

Ehkä kaikkein suurimman vaikutuksen on tehnyt kuitenkin hänen viime aikojen vireensä, sillä viimeiseen kuuteen otteluunsa hän on tehtaillut neljä maalia ja antanut siihen päälle neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Naurakaa, jos haluatte tälle väitteelle, mutta Haula on tällä hetkellä yksi NHL:n, ja koko pelin, kokonaisvaltaisimmista pelaajista.

Haluatteko muuten tietää, millaisella rahalla? 2,75 miljoonalla dollarilla vuodessa, kesään 2020 saakka. Kuten varmasti jokainen tiedostaa, nykypäivän NHL:ssä tuo ei ole summa eikä mikään.

Minnesotassa onkin satavarmasti jouduttu katkerana seuraamaan Golden Knightsin tekemisiä. Wildin oma peli ei ole nimittäin ollut uomissaan ja samaan aikaan Haula sekä Alex Tuch (14 ottelua, 4+4), joka päätyi laajennusdraftissa niin ikään Vegasiin, ovat repineet vastustajien puolustuksia riekaleiksi.

Sehän tästä vielä puuttuisi, kun kaksikko nöyryyttäisi joulukuun 1. päivä pelattavassa keskinäisessä kohtaamisessa ex-seuraansa vanhan kotiyleisönsä edessä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Wild oli Vegasin laajennusdraftissa yksi niistä seuroista, joka tuli joka tapauksessa menettämään tärkeän palasen/palasia. Vahingot siis pyrittiin minimoimaan ja GM Chuck Fletcher varmasti myös koki vielä kesän aikana onnistuneensa tässä tehtävässä hyvin, olosuhteet huomioiden.

Toisin sanoen Minnesotassa tuskin vielä ennen kauden alkua tajuttiin, millaiset aseet se lopulta menetti.

Vaan nyt tajutaan, ja kun kyseessä ovat 21- ja 26-vuotiaat pelaajat, koko menetyksen laajuus tullaan tajuamaan vielä vuosien ajan.