Philadelphia Flyersin Radko Gudasia ei auta se, että hänellä on myös aiempaa kurinpidollista historiaa.

Aiemmin tällä viikolla pelatussa Flyersin ja Winnipeg Jetsin välisessä ottelussa nähtiin karmaiseva tilanne, kun edellä mainittu Gudas kiskaisi isäntien Mathieu Perreaultia mailallaan päähän.

NBC Sports Philadelphia

@NBCSPhilly
Radko Gudas has been given a game misconduct for this play.

What do you think of the call?

Gudas sai tilanteesta suihkukomennuksen ja häntä odottaa lähes 100 prosentin varmuudella vähintään viiden ottelun mittainen pelikielto.

Tshekkipuolustajalle nimittäin tarjottiin kurinpitoelimen toimesta kasvotusten tapahtuvaa tapaamista ja tämä liike siis mahdollistaa yli viiden ottelun mittaisen pelikiellon antamisen. Gudas luopui oikeudestaan tulla kuultavaksi kasvotusten ja sen sijaan häntä tullaan kuulemaan puhelimitse.

27-vuotiaan Gudasin temppu on tuomittu todella laajasti ja esimerkiksi entinen NHL-pelaaja, sekä nykyinen asiantuntija, Jeff O’Neill totesi Twitter-tilillään: ”Gudasin pitäisi saada tuosta roskasta 20 ottelun pelikielto.”

TSN:n toimittaja Frank Seravalli puolestaan muistutti kurinpitoon kuuluvan George Parrosin kommenteista kauden alla, viitaten niin ikään todella tuntuvaan pelikieltoon.

– Haluan ottaa paljon tiukemman linjan, mitä tulee täysin peliin liittymättömiin tekoihin, joista näet, että tilanteessa on toimittu täysin tahallisesti – esimerkiksi lyöty kaveria mailalla kasvoihin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Parros otti myös esille Duncan Keithin toissa kaudella saaman kuuden ottelun pelikiellon sekä Gustav Nyquistin saman mittaisen kiellon viime kaudelta ja sanoi, että näistä tullaan tuomitsemaan aiempaa kovempia pelikieltoja.

– Joku saattaa sanoa, että Keith sai näin paljon ja Nyquist näin paljon – miksi minä sain enemmän? No, me haluamme tiukentaa linjaa entisestään.

– Olen vuosien varrella huomannut, että kurinpito olisi voinut olla tietyissä tilanteissa paljon ankarampi. Siis sellaisissa, jotka olivat täysin tahallisia ja olisivat saattaneet johtaa vammoihin; pelin ulkopuolella tapahtuneissa tilanteissa. Haluan siis olla niissä ankarampi.