Kun katsotaan Carolina Hurricanesin kolmea tehokkainta pistemiestä, löytyy sieltä jokainen ykköshyökkäysvitjan jäsen.

Teuvo Teräväinen ja Jordan Staal jakavat keskenään ykkössijan, sillä heillä molemmilla on kasassa 17 ottelusta tehot 6+9=15. Ketjun kolmas lenkki, Sebastian Aho (2+11=13), puolestaan jakaa kolmossijan kokeneen Justin Williamsin kanssa.

Kyseinen trio on ollut nyt samassa ketjussa viimeiset viisi ottelua ja jälki on ollut päätä huimaavaa: Aho on tehtaillut pisteet 2+4, Teräväinen 3+5 ja Staal 2+6.

Yhden tämän hetken NHL:n vaarallisimman hyökkäysketjun ehdottomasti kokenein kaveri on Staal, joka omien sanojensa mukaan pääsee nauttimaan suomalaiskaksikon tekemän työn hedelmistä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– He molemmat ovat todella lahjakkaita pelaajia. Molemmilla heistä on loistava pelisilmä ja loistavat kädet. Minä vain yritän raivata heille tilaa ja ajaa voimalla maalille, Staal kehuu ketjukavereitaan Hurricanesin verkkosivuilla.

– He tekevät todella paljon kiekollisena ja minulle on jäänyt ikään kuin se helppo rooli. Näiden jätkien kanssa pelaaminen on todella hauskaa ja toivon mukaan kykenemme olemaan myös jatkossa tehokkaita.

Myös Aho kehaisee, miten hienoa pelaaminen kyseisessä koostumuksessa on.

– ”Turbon” ja ”Jordon” kanssa pelaaminen on ollut todella hauskaa. He ovat olleet todella hyviä.