St. Louis Bluesin ruotsalaispeluri Oskar Sundqvist osoitti Edmonton Oilersia vastaan pelatussa ottelussa, mitä tarkoittaa sana ”uhrautuminen”.

Kun kirjoitat Suomisanakirja.fi-sivustolle sanan ”uhrautua”, löytyy sieltä muun muassa seuraavat kuvailut kyseiselle sanalle:

”Toimia jotakin uhraten jonkun tai jonkin hyväksi”, ”omistautua epäitsekkäästi jollekin” ja ”ottaa suorittaakseen (toisten puolesta) jokin epämiellyttävä tehtävä”.

Yhtä hyvin siellä voisi lukea myös kaikessa yksinkertaisuudessaan: ”Olla Oskar Sundqvist, se ruotsalaispelaaja”. 23-vuotias Blues-hyökkääjä laittoi nimittäin itsensä sataprosenttisesti likoon Oilersia vastaan, kun nuottipaidat pelasivat avauserän lopulla alivoimaa.

Hän nimittäin teki aktiivisesti töitä, antaessaan painetta Oilers-pelaajiin, ja heittäytyi – ei vain kerran, vaan kahdesti – kiekon eteen, menettäen välissä myös mailansa.

Toinen blokattu laukaus kävikin niin sanotusti hänen kohtalokseen, sillä sen jälkeen hän ei kyennyt enää nousemaan jaloilleen, vaan konttasi todella vauhdikkaasti vaihtoaitioon saadakseen jäälle tuoreen joukkuekaverin.

Uffe Bodin

@UffeBodin
Du har mina sympatier idag, @sundqvist32. 😬😳
#NHLse

Sundqvist pelaa Pohjois-Amerikassa kolmatta täyttä kauttaan ja ensimmäistään Bluesin paidassa.

Hän siirtyi missourilaisseuraan osana vaihtokauppaa, jossa Pittsburgh Penguins lähetti hänen lisäkseen St. Louisiin ykköskierroksen varausvuoron, hankkien riveihinsä kovaotteisen Ryan Reavesin.

Ennen kuluvaa kautta nuorella ruotsalaisella oli tilillään 28 NHL-ottelua, mutta nyt niitä on tullut jo 18 lisää.