Patrik Laineen alkukausi ei sujunut selvästikään niin hyvin kuin hän olisi toivonut, joten suomalaisnuorukainen alkoi pelata peliä oman mielensä kanssa.

Näin uskoo ainakin Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice, kun hän kuuli Laineen parin viikon takaisista puheista, joiden mukaan hän oli kadottanut itseluottamuksensa.

– En sano hänen käsikirjoittaneen sitä koko juttua, mutta hän asettaa itselleen paineita, koska uskoakseni hän pitää siitä jollain tasolla. Hän saattaa olla fiksumpi kuin kukaan meistä, Maurice totesi naureskellen, mutta kuitenkin tosissaan, NBC Sportsille.

– Hän on ankara itseään kohtaan. Hän ikään kuin avaa itsensä koko maailmalle – jääkiekkomaailmalle – ja jotenkin se saa hänet vauhtiin ja ylipäätään antamaan vieläkin enemmän.

Piti sitten tapaa erikoisena tai ei, se näyttää toimivan. Laineella oli nimittäin ennen julkista itsekritiikkiään meneillään neljän ottelun maaliton putki, mutta samana iltana hän osui Dallas Starsia vastaan ja kyseinen ottelu mukaan lukien hän on tehnyt pisteitä kuudessa ottelussa putkeen, tehojen ollessa tarkalleen 5+2.

Kokonaisuudessaan 19-vuotias suomalaisnuorukainen on pelannut kuluvalla kaudella 17 ottelua ja hän on tehnyt niissä tehopisteet 9+4=13.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nopean laskutoimituksen tekemällä selviääkin, että hän on tällä hetkellä 43 maalin ja 63 tehopisteen vauhdissa, joten Laineen osalta kaikki on jälleen kunnossa.

– Ehkä itseluottamukseni ei ole sataprosenttisella tasolla, mutta sitä kohti ollaan menossa. Tuntuu siltä kuin jääkiekko… Ei se muutu helpommaksi, mutta se on todella hauskaa, Laine iloitsee.

Laineella on itsensä parhaamisen ohella myös toinen salainen ase apinan pudottamiseen harteilta ja se on yksi hänen mielipuuhistaan: laukominen.

– Se on avainasia. Jos et ammu, et myöskään tee maaleja.